AKP'ye Ankara'da anket şoku

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Aralık 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalle ve Mamak'ta CHP Etimesgut'ta da MHP öne geçti

Veli TOPRAK

AKP, bu hafta 12 büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacak. Erdoğan'ın 5-6 Aralık'ta açıklayacağını duyurduğu ancak bayram sonrasına bıraktığı adaylar arasında Ankara da bulunuyor. Pazartesi günü yapılacak AKP MYK'da büyükşehir adaylarının kaderi belirlenecek. MYK'dan çıkacak karar doğrultusunda Erdoğan'ın Salı günü AKP Grup toplantısında büyükşehir adaylarını açıklayacağı öğrenildi. Partinin anlaşmalı olduğu üç şirket (Pollmark, Anar ve Denge) Pazartesi günü 46 ille ilgili anket sonuçlarını Genel Merkeze sunacak. AKP'nin il belediye başkan adaylarını 2 hafta sonra açıklaması bekleniyor. İlçe adayları ise yılbaşından sonraya bırakıldı.

İbre Gökçek'ten yana

AKP'de büyükşehir adaylarının gecikmesinde Ankara'da Melih Gökçek'le devam edip edilmemesi de etkili oldu. Bazı AKP'lilere göre Gökçek, AKP'nin oylarını düşürüyor. Ancak partinin anlaşmalı olduğu şirketin yaptığı ankette Gökçek'in oyu AKP'den 2-3 puan önde çıktı. Edinilen bilgiye göre AKP'nin Ankara Büyükşehir sınırlarındaki oyu yüzde 42-43 civarında çıktı. Ankara'da teşkilat arasında yapılan temayül yoklamasında ise Melih Gökçek'e yüzde 65 destek çıktı. Kulislerde ibre Gökçek'in tekrar aday gösterileceği yönünde.

Üç ilçede kan kaybı

CHP'den Çankaya Belediye Başkanlığı'nı almak isteyen iktidar partisi, 2004'te kazandığı 3 ilçeyi muhalefete kaptırmak üzere. Yenimahalle ve Mamak'ta CHP, Etimesgut'ta ise MHP'nin oy oranının AKP'yi geçtiği parti tarafından yapılan anketlerde ortaya çıktı. AKP'nin Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ve Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ı yeniden aday göstermeyeceği konuşuluyor. AKP'nin en başarılı olduğu iki ilçe ise Keçiören ve Altındağ çıktı. Başarılı olmasına rağmen Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın'ın aday gösterilmeyeceği yerine AKP ilçe Başkanı Rıza Gezer'in aday gösterileceği öğrenildi.

Rektör Ayhan reddetti

İktidar partisi, Çankaya Belediye Başkanlığı için sürpriz bir isim arıyor. VATAN'ın edindiği bilgiye göre, Çankaya Belediye Başkanlığı adaylığı için Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan'a teklif götürüldü. Ancak Rektör Ayhan'ın AKP'den gelen bu teklife olumsuz yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber