Tatilcilere dönüş uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2008 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Yolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkanı İhsan Memiş, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin yarın sona ereceğini belirterek, dönüş yolunda görülecek araç yoğunluğu nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Memiş, Kurban Bayramı tatili sırasında kara yollarında 100'ün üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade ederek, daha fazla can kaybı olmaması için sürücülerden dönüş yolunda daha bilinçli davranmalarını istedi.

Sürücülerin 4 mevsim lastiğe göre en az yüzde 75 daha güvenli kış lastiği ile yola çıkarak daha güvenli bir yolculuk yapabileceğini vurgulayan Memiş, "Araç sürücüleri yolların karlı, buzlu olması nedeniyle kanuni hız limitlerinin altında seyretmeli" dedi.

Tek şeritli yollarda mümkün olduğunca sollama yapılmaması gerektiğini belirten Memiş, şunları kaydetti:

"Özellikle keskin viraj, tünel içi, tepe üstü, köprü üzeri gibi yasak yerlerde asla ölümlü kural ihlali yapılmamalı. Araç sürücüleri dinlenmiş, uykularını almış olarak yola çıkmalı. Araç sürücüleri ve ön koltukta oturanlar dahil mutlaka emniyet kemerlerini takmalı. 10 yaşından küçük çocukları kesinlikle ön koltuğa oturtmamalı veya kucağına alarak oturtulmamalı.

Sürücüler, araç kullanırken cep telefonlarını kapatmalı. Yalnız mola yerlerinde veya yardım talebi için cep telefonlarını açmalı. Ayrıca, varış yerlerine gelene kadar her 3-4 saatte dinlenmeli."

Yola çıkılmadan önce araç bakımının mutlaka yaptırılması gerektiğine dikkati çeken Memiş, "Araçta mutlaka takoz, çekme halatı, zincir, reflektör, ilk yardım çantası ve yangın tüpü gibi temel donanımların yanı sıra yedek kalın giysiler de bulundurulmalı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber