Türkiye'nin yoksulluk haritası çıkarılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin yoksulluk haritasının en kısa zamanda çıkarılacağını söyledi.

Adapazarı Belediyesince Korucuk Mahallesi'nde yapımı tamamlanan İdeal Kent Konutları'nın anahtar teslim törenine katılan Yazıcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin ?Bir gazetede AKP hükümetinin sosyal yardımların tek elden dağıtılmasıyla ilgili bir taslak üzerinde çalıştığı yazıldı. Böyle bir çalışma var mı?? sorusu üzerine Yazıcı, iktidarın böyle bir çalışması olmadığını kaydetti.

Sosyal yardımlar alanında birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Yazıcı, Bütünleşik Sosyal Yardım Projesi'nin devam ettiğini, projenin yürütülebilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne 5 milyon YTL ödenek aktarıldığını belirtti.

Birçok paydaşı olan projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün koordinesinde, Devlet Planlama Teşkilatı ve TÜBİTAK'ın iş birliğiyle yürütüleceğini bildiren Hayati Yazıcı, şöyle konuştu:

?Projenin paydaşları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, belediyeler, sivil toplum örgütleri var.

Proje kapsamında Türkiye'de yoksulluk haritasını çıkaracağız. Dolayısıyla böyle bir harita ortaya çıkartıldıktan sonra müşterek veri tabanını oluşturmak suretiyle 'kim nereden, ne kadar yardım aldı' bunlar bilinecek. Bu muazzam bir proje ve vatandaşların farklı yerlerden yardım almalarının da önüne geçilecek. Türkiye'nin yoksulluk haritası en kısa zamanda çıkarılacak. Bu çok büyük bir proje. 2009'da bitiremezsek 2010 yılının ortalarında bitiririz. Hemen 1-2 ayda bitirilecek bir proje değil.?

Tek elden yardım verilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Yazıcı, ?Yardımı tek elden toplayayım derseniz onu merkezileştirirsiniz. Ülkenin en büyük sıkıntısı bürokratik işlemlerdir. Bu sıkıntı çoğalır. Bizim böyle bir hedefimiz yok? dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatları olmadığını kaydeden Yazıcı, ?İlçelerde kaymakamlıklar başkanlığında, illerde de valiler başkanlığında vakıf mütevelli heyetlerine verildi. Bu heyette daire başkanları, il genel meclis temsilcileri, vatandaşlar, hayırseverler var. Sivil bir oluşum var. Sivil bir oluşumun bir bürokratik kadroya, benzer kamu kuruluşlarına dönüştürülmesi söz konusu değildir. Bu sivil yapısı devam edecektir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber