AKP'den seçim anketi haberine yalanlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Merkezi, bugün bir gazetede yayınlanan 'Melih Gökçek ile Karayalçın arasında yüzde 5 fark kaldı' şeklinde çıkan haberi yalanladı. Yayınlanan haberin tamamen maniplasyona yönelik bir haber olduğu belirtildi.

Bugün bir gazetede Karayalçın ile Gökçek arasında oy oranının yüzde 5 olduğu yönünde çıkan haberler, AK Parti tarafından yalanlandı. AK Parti Genel Merkezi, gazetede yayınlanan anketin doğru olmadığını bildirdi. Yetkililer, çıkan haberlerle ilglili olarak, "Söz konusu gazetede yer alan ve partimizce yaptırıldığı iddia edilen anket doğru değildir. Böyle bir anket yaptırılmadığı gibi böyle bir sonuç da söz konusu değildir. İddia edilen anket doğru değildir. Haber tamamen Ankara'da CHP adayı Murat

Karayalçın'ın güçlü gösterilmesine ve sağ oyları bölmeye yönelik uydurmaca bir anket haberidir. Kamuoyunu daha önce de yaptıkları gibi yönlendirmeye, yanıltmaya eğilimli bir haberdir. Anket CHP Ankara Belediye Başkan adayı Karayalçın'ın birlikte çalıştığı şirket tarafından yaptırılan manüple bir anket, bu şirket CHP ve Karayalçın ile çalışıyor. Bu durum anketin hangi amaca yönelik yapıldığının bir göstergesidir" dedi.

AK Parti Genel Merkezi yetkilileri, bayramdan önce Ankara ile ilgili bir anket yaptırdıklarını ifade ettiler. Yetkililer, "Ankara'da kimi görmek istersiniz. Mevcut belediye başkanı başarılı mı?" şeklindeki soruların yer aldığı ankette, Ankaralıların yüzde 55'inin mevcut belediye başkanını, yüzde 6'sının Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u, yüzde 19'unun ise Karayalçın'ı başkan olarak görmek istediklerinin ortaya çıktığını söyledi. Ankete katılanların yüzde 63'ünün Başkan Gökçek'in çalışmalarını

başarılı bulduğu, yüzde 23'ünün ise başarısız bulduğu ifade edildi. Ayrıca parti örgütünde yapılan temayül yoklamasında parti teşkilatının Gökçek'i yüzde 86 oranında başarılı bulduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber