Meclis'in bugünkü gündemi belli oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2008 10:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Saat 11.00'de toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 2009 Yılı Bütçesi görüşmeleri Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sunuşuyla başlıyor. Bütçe görüşmelerinin yapılacağı TBMM Genel Kurulu oturumuna TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlık edecek.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, saat 10.30'da İngiltere'nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Caroline Filint ile TBMM'de görüşecek.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

2009 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler bugün TBMM Genel Kurulu'nda başlıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2009 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler bugün başlayacak. Meclisin yaklaşık iki aylık bütçe maratonu, Plan ve Bütçe Komisyonunun ardından bu kez Genel Kurulda sürecek. Genel Kurulda, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2007 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler bugün yapılacak.

Bütçenin tümü üzerinde Hükümet adına sunuşu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan yapacak. Daha sonra sırasıyla, CHP grubu adına Genel Başkan Deniz Baykal, MHP grubu adına Genel Başkan Devlet Bahçeli, AK Parti grubu adına grup başkanvekilleri Nihat Ergün ile Mustafa Elitaş, DTP grubu adına grup başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ile Fatma Kurtulan konuşacak. Bütçenin tümü üzerinde AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel ile DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, kişisel görüşlerini ifade edecek. Eleştirileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanıtlayacak.

Bütçenin tümü üzerinde gruplar ve Hükümet adına yapılacak konuşmalar (Hükümetin sunuş konuşması hariç) için birer saat, kişisel konuşmalar için ise 10'ar dakika verilecek.

Saat 11.00'de başlayacak görüşmelerde, birleşimi, TBMM Başkanı Köksal Toptan yönetecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2009 yılı bütçe görüşmeleri, hafta sonu da dahil olmak üzere 12 gün sürecek. Meclisin bütçe maratonu, 27 Aralık Cumartesi günü yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber