Memur-Sen: Emekliye ek 100 milyon zam verilsin!

Haber Giriş : 29 Kasım 2004 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, 5 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren 2005 yılı maaş zamlarının insan onuruna yakışan bir oranda olması gerektiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Aksu yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 milyon 400 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi, dul ve yetimi ilgilendiren 2005 yılı için yapılacak zamların insan onuruna yakışır bir oranda yapılması gerektiğini ifade ederek, işçi ve memur emekli aylıkları arasındaki farkın ortadan kaldırılmasını ve hükümetin daha önce yaptığı gibi emekliye ek 100 milyon lira zam vermesini istedi. Aksu, emeklilerin uluslararası sözleşmelerden doğan haklarının verilmediğini öne sürerek, "Daha önceki dönemlerde memura yapılan zamlardan emekli ayrılmazken, ilk defa bu hükümet memurlara 160 milyon lira verirken, emeklisini ayırmıştır. Hükümet emeklisine sahip çıkmamıştır. Emeklinin hali şu anda içler acısıdır" dedi.

Açlık sınırı 500 milyon lira iken, emekli aylığının 440 milyon lira olduğunu belirten Aksu, emeklilerin fakirlik değil, açlık sınırında yaşadıklarını kaydetti. Uluslararası sözleşmelerin dikkate alınması çağrısında da bulunan Aksu, "Emeklilerin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilerek, Avrupa ve Amerika'daki gibi bir yaşam standardına kavuşmaları gerekmektedir" dedi. Emekliliğin yaşamın sonu olmadığını vurgulayan Aksu daha sonra şunları kaydetti:

"Emeklilerimizin eş ve çocukları ile birlikte insan onuruna yakışır bir yaşam standardına ulaşmasını, emeklilerin hastane kapılarında ve maaş kuyruklarında çektiği çilelerden kurtarılmasını, emekliler arasındaki farklı sağlık hizmetlerinden yararlanma durumunun ortadan kaldırılmasını, her emeklinin sağlık kurumlarından eşit şekilde yararlanmasını talep ediyoruz."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber