E-devlet kapısı 18 Aralık'ta açılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2008 21:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türkiye'de 18 Aralık'tan itibaren bir ilk yaşanacak. 'E-Devlet Kapısı Projesi' ile tek bir kapıdan tüm devlet hizmetleri alınabilecek. Böylelikle devlet kurumlarındaki 'git-gel' dönemi kapanmış olacak.

'E-Devlet Kapısı Projesi', Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) Konferans Salonu'nda yapılan bir toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, projenin TÜRKSAT A.Ş'nin 40 kişilik ekibiyle hazırlandığını dile getirdi. Yıldırım, internet sitesi 'www.turkiye.gov.tr'nin açılışını ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Aralık'ta yapacağını duyurdu. "Bu uygulama ile devlet hizmetlerine tek bir kapıdan girilebilecek, tek kapıdan tüm devlet hizmetleri alınabilecek." diyen Bakan Yıldırım, sistem sayesinde T.C kimlik numarası ile kurumlar arası tüm yazışmaların yapılabileceğini söyledi.

Proje kapsamında 21 kamu hizmeti sunulacağını anlatan Yıldırım, vatandaşların artık kamu kurumlarına tomar tomar kağıt taşımayacağını kaydetti. Bir süre sonra Türkiye'de yaklaşık 8 bin kamu kurumunun internet sitesine tek kapıdan girileceğini ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

"Vatandaş tek kapıdan bütün bunlara girebilecek. Bu kapı öyle bir kapı ki bu git-gel kapısı değil. Bu vatandaşın ayağına geliyor. Bu kapı, vatandaşın elinin altında. Vatandaşın memurla cebelleşmesi önlenecek. Bu proje sayesinde vatandaşlar devlet daireleri yerine internet ortamında tatil günlerinde ya da gece saatlerinde bile hizmet alabilecek. Bu ancak iki şekilde mümkün olabilir, vatandaş bilgisayar kullanabilecek ve kamu kuruluşları hizmetlerini internet üzerinden sunacak. Aslında Türkiye'de son 5 yılda önemli gelişmeler yaşandı. Bilgisayar kullanım oranında yüzde 35'e çıktık. Bunu da okullardaki bilgi teknoloji sınıfları ve internet olanakları sayesinde gerçekleştirdik. Bugün ilk ve orta dereceli okulların yüzde 95'inden çoğunda genişbant erişimi ve teknoloji sınıfları mevcut. Bu anlamda en önemli yatırımı Milli Eğitim Bakanlığı'na yapıyoruz. Evrensel hizmet kanalı ile biz 500 trilyonun üzerinde kaynağı gençlerin bu alandaki eğitimine aktardık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber