Vekil ebeye döner sermayede, Devlet zarara uğratılıyor

Sağlık Bakanlığının döner sermaye ödemelerine esas yönetmeliği 27 Ağustos 2007 tarihinde değiştirmesi sonrasında, Memurlar.net olarak, yapılan düzenlemenin vekil ebe ve hemşirelerin de döner sermaye almasına imkan verdiğini belirtmiştik. Ancak Sağlık Bakanlığının yorumu "verilemeyeceği" şeklinde olmuştu. Ancak KESK'e bağlı SES'in açtığı davada Danıştay vekil ebe ve hemşireye döner sermaye verilmesi gerektiğini belirtmişti. Benzer bir karar memur-Sen'e bağlı Sağlık Sen'den geldi. Bursa'da açılan davalarda karar personel lehine oldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen tarafından yapılan açıklamada, Bursa'da vekil ebe ve hemşire olarak çalışan 51 sağlık personeli adına Bursa 3. Bölge İdare Mahkemesi'ne 2008 Eylül ayında dava açıldığı ve davaların ilk 5'ini sonuçlandıran İdare Mahkemesinin, vekil ebe ve hemşirelere döner sermaye ödenmesine karar verildiği belirtildi.

Söz konusu bu gelişme Sağlık Bakanlığının 2007 yılında verdiği kararı gözden geçirmesi gerektiğini göstermektedir. Zira açılan her davanın Bakanlık aleyhine sonuçlanması,

1- Devletin boş yere mahkeme masrafı ödemesine,
2- Personelin ve Devlet görevlilerinin mesailerinin mahkeme kapılarında tüketilmesine,

neden olmaktadır.

Sağlık Sen'in kazandığı davaya aşağıda yer verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber