IBM'den 4 akademisyene ödül

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

IBM'in dünyanın önde gelen üniversitelerinde ve kendi Ar-Ge biriminde çalışan araştırmacıların işbirliğini teşvik etmek amacıyla 10 yıldır düzenlediği, ?IBM Fakülte Ödülleri'nin bu yılki sahipleri arasında 4 Türk akademisyen de yer aldı

Marmara Üniversitesi Doç. Dr. Haluk Topçuoğlu finans ve sigorta sektörün çabuk ve kolay bilgi analizi yapan, ?IBM Cell işlemci mimarisi üzerinde Hibrid Evrimsel Algoritmaların Paralelleştirme Teknikleri' konulu projesiyle ödül aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Yard. Doç. Dr. Gökhan Yavuz, ?IBM Akademik İşbirliği Çerçevesinde Anasistem Sertifika ve Müfredat Geliştirme' çalışmasıyla; ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Özgür Akan ise ?Nano Ağlar İçin Nano Seviyesinde İletişim Teorileri ve Algoritmaları' başlıklı projesiyle ödüle layık görüldü.

Geçtiğimiz yıl da ödül alan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanı Cris Stephenson ise bu yıl liselerde hayata geçirilmesi amacıyla hazırladığı, ?Liselerde Bilgisayar Eğitimleri' konulu projesiyle ödül aldı. Dünyadan 500 kişinin katıldığı yarışmada ödül alanlara 10 bin dolarlık çek hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber