Havutlu Belediye başkanının da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 12:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu beldesi Belediye Başkanı Mesut Ekinci, yardımcısı, muhasebe müdürü ve 5 meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 15 kişi, organize suç örgütü kurarak devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin istihbarat çalışmaları ve teknik takip sonucu Belediye Başkanı Mesut Ekinci'nin öncülüğünde oluşturulan suç örgütünün ihalelere fesat karıştırarak, mal alımında usulsüzlük yaparak devleti zarara uğrattığı belirlendi.

Seyhan, Ceyhan ve Yüreğir ilçelerinde 25 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgüt lideri olduğu belirlenen Mesut Ekinci ve başkan yardımcısı T.Ç. ile S.Ö, M.F.K, Ö.S, T.Ç, M.D, O.G, K.A, S.E, H.D, M.K, S.Ü, Z.Ü. ve C.E. gözaltına alındı.

Organize suç örgütünce belediye ihale ve mal alımlarında yolsuzluk yapıldığı, örgüt üyelerinin belediyenin parasını Adana merkez ve ilçelerinde anlaştıkları şirketlerden usulsüz fatura temin ederek KDV'sini ödeyip kalan kısmını örgüt elemanlarıyla paylaştığı, belediyeye ait arsa ve dükkanların bazılarının ihale yapılmadan örgüt üyelerine verilerek ihaleye fesat karıştırıldığı belirlendi.

Kamu kurumunu dolandırdıkları ve haksız menfaat sağladıkları belirlenen zanlıların devleti yaklaşık 300 bin YTL zarara uğrattığı tespit edildi.

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber