Tehditle davadan vazgecirme: 3'ü memur 9 kişiye gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da bir oto galerisi sahibini tehditle icra davasından vazgeçirmek iddiasıyla aralarında İcra Dairesi Müdürü, bir polis ve bir de avukatın bulunduğu 9 kişi gözaltına alıdı.

ıÜüBursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi, aralarında 6. İcra Dairesi Müdürü Mehmet.K.'nın yanı sıra bir polis ve bir de avukatın bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre; Bursa Emniyeti'nde görevli bir polis memurunun, Bursa Oto Galericileri Çarşısı'nda faaliyet gösteren Erol Ş.'nin galerisinden senetle bir otomobil aldıktan sonra taksitleri ödemediği için galeri sahipleri tarafından icraya verildiği iddia edildi. Ardından başlatılan haciz takibi sorasında polis memurunun maaşına haciz koyduruldu. Polis memurunun yakını birkaç kişinin gelerek, oto galerisi yetkilisini icra takibinden vazgeçirmek için Avukat Mustafa E.K.'nin bürosuna götürdükleri ve burada galeri yetkilisine icra takibinden vazgeçtiği şeklinde belge imzalattırıldığı ileri sürüldü. Galeri yetkilisinin, dosyanın takibinin yapıldığı 6. İcra Dairesi'ne götürüldüğü ve burada da aynı işlem yaptırılarak icra takibinin kaldırıldığı belirtildi.

Galeri sahibinin avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulunmasının ardından ıÜüBursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi, Avukat Mustafa E.K, 6. İcra Dairesi Müdürü Mehmet.K. ve polis memuru ile birlikte 9 kişiyi gözaltına aldı. ıÜüZanlılar hakkında 'Nitelikli yağma ve tehdit' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

İcra dairesinden yapılan açıklamada ise 6. İcra Dairesi Müdürü Mehmet.K.'nın yalnızca önüne gelen 'icra takibinden vazgeçiyorum' dosyasını imzaladığı ve bu konuyla herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber