Kadınlar evlenmek için doktorları tercih ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası araştırma şirketi Synovate'in yaptığı ankete göre kadınlar evlenmek için en çok doktorları tercih ediyor. En az güvenilen meslek sahipleri sinemacılar, müzisyenler, gazeteciler ve reklamcılar...

Uluslararası araştırma şirketi Synovate'in Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Malezya ve Güney Afrika'da 5500 kişiyi dahil ederek yaptığı anket, en imrenilen mesleğin doktorluk olduğunu ve en çok doktorlara güvenildiğini ortaya çıkardı.

Synovate'den yapılan açıklamada anketin, film sanatçıları, müzisyenler, gazeteciler ve reklamcıların en az güvenilen meslek sahipleri olduğunu ve bu mesleğe sahip kişilerle evlenmenin tercih edilmediğini gösterdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, katılımcıların yüzde 16'sı evlenmek için tercihini, doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarından yana kullandı.

Synovate, yeni tanışan insanların birbirlerine yönelttiği ilk sorunun ?mesleğiniz nedir? olduğuna, ismin daha sonra sorulduğuna dikkati çekti.


Kadınlar tercihi yetenekli erkekler

Ankara - ABD'de yapılan bir araştırmada, kadınların yetenekleri, becerileri ve başarılarıyla tanınan erkekleri tercih ettikleri ortaya çıktı.

ABD'nin iki üniversitesinden kız öğrencilerin katıldığı ve Personal Relationship adlı dergide yayımlanan araştırmada, kadınların, rakiplerine sinsi taktikler kullanan erkeklerden hoşlanmadıkları, ancak erkekler arasındaki bir sportif müsabakada bir erkeğin dominant stratejiler kullanmasını çekici buldukları belirlendi.

Los Angeles'taki California Üniversitesi'nden bir ekibin yürüttüğü araştırmada, kadınların karşılarındaki erkeği potansiyel eş gördüklerinde, erkeğin baskın tavırları karşısında hassas davranmaya başladıkları tespit edildi.

Araştırmanın başında yer alan Jeffrey K. Snyder, kadınların spor karşılaşmalarında erkeklerde çekici buldukları özellik ve davranışları, özel yaşantılarında onaylamadıklarını belirtti.

Araştırma, taraflar uzun dönemli olası bir ilişkiye girmeleri durumunda, kadının erkek için üstünlük tercihinin azaldığı ve prestij için tercihlerinin artış gösterdiğini ortaya koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber