Yurtta hava durumu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye yağışlı ve çok daha soğuk bir döneme giriyor. Romanya üzerinden gelecek çok soğuk hava pazar gününden itibaren Marmara'dan başlayarak sıcaklıkları 6-7 derece düşürecek, iç kesimlerde pazardan itibaren kar yağışı bekleniyor.

- İstanbul'da akşam hafif yağış var, lodostan dolayı bugün hava fazla soğumadı, ancak hafta sonu rüzgar karayele döneceğinden soğuk ve daha yağışlı geçecek. Ankara'da günlerdir etkili olan sis hava ve kara ulaşımını aksatıyor. Haftasonu ise yağış geliyor, Pazar günü karla karışık yağmur olacak. İzmir'de bugünlerde yağmur devamlı yağmasa da, hava kapalı ve yağmurlu olacak, Pazar günü sıcaklık 6 derece birden düşecek. Bursa önümüzdeki günler boyunca yağışlı, Pazar günü karla karışık yağmur bekleniyor. Adana soğuma ve yağıştan Pazar günü etkilenecek. Bugün İstanbul 16, Ankara 10, İzmir 18, Bursa 13, Adana 17 derece.

Marmara Bölgesi yağışlı bir döneme giriyor. Önümüzdeki 5 gün yağış var. Bugün yağmur hafif ama hafta sonu kuvvetlenecek. Karayele dönecek rüzgarla birlikte sıcaklık cumartesi günü 10 dereceye, pazar günü 5 dereceye yaklaşacak. bu hızlı düşüş nedeni ile pazar günü Trakya'da karla karışık yağmur bekleniyor. Hafta sonunu Marmara sağanak yağmurlu ve soğuk geçirecek. Önümüzdeki hafta hava daha da soğuyor, kar yağışı görülme olasılığı yüksek. Bugün Edirne 14, Balıkesir 15, Kocaeli 16 derece.

İç Anadolu'da günlerdir devam eden sis, günlük yaşamı oldukça zorlaştırıyor. Bugün de sis var, hava kirliliği en fazla Konya'da artıyor. Hafta sonundan itibaren İç Anadolu'da yağışlı. Cumartesi günü önce Ankara-Eskişehir çevresi yağıştan etkilenecek. Pazar günü ise soğumanın etkisi ile bölgenin birçok kentinde kar ve karla karışık yağmur olacak. Bugün Eskişehir 9, Niğde 8, Sivas -3 derece.

Ege kıyılarında hafif esen lodos, hafif yağmurlarda bırakıyor. Yarın yağmur daha kuvvetli yağacak. Pazar günü ise kuvvetli rüzgarla birlikte Ege'ye soğuk hava geliyor, Afyon ve Kütahya'ya kar da yağacak. Muğla 15, Afyon 10 derece.

Güneyde hava güneşli. Yarın Antalya çevresinde başlayacak sağanak yağmur, Pazar günü adana ve güneydoğuya kadar ulaşacak. Pazar günü güney sahillerinde de hava soğuyacak, yağışlar Pazartesi de devam edecek. Bugün Antalya 18, Diyarbakır 9 derece.

Doğu Anadolu yine çok soğuk, sıcaklıklar ortalamaların 10 derece altında. Erzurum-Kars çevresinde hafif kar olacak. Pazartesiden itibaren ise bölgede yağış var, bu yağış ayazı ortadan kaldıracağından havayı yumuşatarak, sıcaklığı yükseltecek. Bugün Malatya 6, Van 3 derece.

Karadeniz'de hava soğuk ve bugün önemli bir yağış yok. Ancak yarın soğuk hava ve yağış Bolu-Samsun arasını etkilemeye başlayacak. Pazar günü Bolu'dan itibaren yağışlar kara dönüşecek. Trabzon 9, Samsun 11, Bolu 6 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber