Hüseyin Çelik: Anadolu öğretmen liseleri çok ayrıcalıklıdır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 14:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Eğitimin kalitesi açısından Anadolu öğretmen liseleri çok ayrıcalıklıdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı açılış törenlerine katılmak ve inceleme yapmak üzere Manisa'ya geldi. Çelik, Salihli'de Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hatice-Hüseyin Bulut Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, TBMM 22. Dönem Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Öğretmen Okulları Genel Müdürü Ömer Balıbeyi ile çok sayıda bürokrat, daire müdürü ve vatandaş katıldı.

Programda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, bir yıl önce bu temeli meclis başkanının uğurlu elleri ile attıklarını belirterek "Bir yıl içinde bu dev kompleksi tamamlayarak hizmete açıyoruz. Bunun gibi 13 eğitim yuvasını daha Salihli'ye kazandırdık. Bakanımız Manisa'ya ne zaman gitsek elimizi hiç boş çevirmedi" dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de eğitim davasının önemini belirtmeye gerek olmadığını belirterek "Bakanımız göç alan ilimize özel ilgi gösteriyor ve bizi destekliyor. Manisalılar eğitim davasına sahip çıkıyor. Eğitime yüzde yüz destek projesi kapsamında bugüne kadar 89 protokol imzaladık" diye konuştu.

GELECEĞİN BÜYÜKLERİ BU OKULDAN ÇIKACAK

TBMM 22. Dönem Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç ise, eserin ortada olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Derslikleri, spor salonları, pansiyonları ile çok güzel bir tesis oldu. Geçen yıl Temmuz ayında bu eğitim tesisinin temelini atmıştık. Geçmişteki örneklere bakılırsa böyle bir okulu bitirmek en az 10 yılı alırdı. Bu bir rekor. Çok hayırlı bir iş başarıldı. Altı yıllık eğitim dönemimizde eğitim hep birinci sırada yer aldı. Bugüne kadar Manisa'da 89 protokol yapılmıştır."

Manisa'da eğitim öğretim gören 24 bin öğrenci olduğunu anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğretmen sayısı 3 binden 12'bine yükseldi. Geleceğin büyükleri bu okuldan çıkacak. İdareci, öğretmenleri ve velileri bu eğitim yuvasına kavuştukları için tebrik ediyorum. Altı yıl görev yapmış az sayıda bakan var. Sizde onlardan birisiniz. Sizi kutluyorum. Siz Türkiye için büyük bir şanssınız."

MANİSA'DA EĞİTİM YATIRIMLARI

Öğrencilere, "Gülbahçemizin gonca gülleri sizleri çok seviyorum" şeklinde hitap ederek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Manisa'da eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Üç yıl önce Manisa'da birçok açılış ve temeli attıklarını anlatan Çelik şöyle konuştu: "2007 yılında temelini attığınız bu okulun açılışını yapmaktan gurur duyuyorum. Bende bir Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum. Bu bana ayrı bir keyif veriyor. Türkiye'de 100 tane Anadolu Öğretmen Lisesi var biz buna 94 adet daha

ekledik. Manisa'da rekor düzeyde Anadolu Öğretmen Lisesi mevcut. Manisa'da büyük illerden sonra toplam 6 adet Anadolu Öğretmen Lisesi var. Biz istiyoruz ki öğretmen adayları bu mesleğe başlamadan onu sevsinler."

Anadolu öğretmen liselerine büyük önem verdiklerini anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ilde eğitimin kalitesi açısından Anadolu öğretmen liseleri çok ayrıcalıklıdır. Manisa'nın kendi nüfusu artıyor. Göç alan illerin başında geliyor. Çünkü sanayi ve tarım kenti. Çok şanslı bir il. Okul öncesi eğitimde 2002 sonunda okullaşma oranı yüzde 9 idi. Bu oran şu an yüzde 38.5'e çıkmıştır. 15 müstakil anaokulumuz var."

İlköğretimde yüzde yüzlük okullaşma oranına sahip olduğumuzu belirten Çelik, şunları söyledi: "Gençlerimizin hizmetine sunmak için 8 tane yeni orta öğretim yurdunu tamamladık. Bütün Manisa'da 10 tane Anadolu Lisesi vardı, şu an 23 tane Anadolu Lisesi var. Her türden 42 meslek lisesi var. Şu an 72'ye yükseldi. Manisa'ya 7 bin bilgisayar gönderildi. Teknolojik yapıya çok önem veriyoruz. Ankara'ya döner dönmez sıfır kilometre otobüs tahsis edeceğiz."

Türkiye'nin her alanın da çok önemli dönüşümler yaşandığını ifade eden Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de her faal derslikten birisi hükümetimiz döneminde yapıldı. Her üç öğretmenden biri bizim iktidarımız döneminde göreve başladı. Ezberci müfredat tepeden tırnağa değiştirildi. 750 milyon adet ücretsiz ders kitabı verildi. Ben ilkokul dahil tüm eğitimi yatılı okulda tamamladım. Yedi yaşımda evden ayrıldım. Eve döndüğümde 33 yaşında idim. Yatılı okulun daha çok avantajı var. Bu okula

Türkiye'nin her yerinden öğrenci gelecek. Bir manada üniversite özelliği taşıyor. Bakanlığımız her gün bir milyon 250 bin öğrenciye yemek yediriyor. Bu bir çok ülkenin ordusuna verdiği yemek sayısında bile fazla. İaşe beledi 1.5 YTL'den 6 YTL'ye yükseltildi. Öğrencimize iyi bakıyoruz, çünkü onlar bizim geleceğimiz."

Türkiye'nin genç nüfusu ile çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu: "Gecemizi gündüz yaparak sizin için yollardayız. Bugüne kadar 900 ilçenin 600'üne gittim. Halkımızın bize yüklediği sorumluluk onların ayağına gitmemizi gerektirir. Bu okulun Salihli'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Manisa çok şanslı her ilde iyi bir orkestra şefi varsa gerisi olur. Bülent Arınç bize ağabeylik yapıyor. Onu her zaman kendime örnek aldım. Farklı partilerde idik ama kader bizi bir araya

getirdi. Örnek bir insan, Manisa için büyük bir şans. Manisa İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde otuzbeşi eğitime ayrılmış. Bu çok önemlidir."

AMCAMIZA ARTIK IŞIK DİYELİM

Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi açılışının ardından Çelik ve beraberindeki heyet Hatice-Hüseyin Bulut Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Programda ilk konuşmayı hayırsever vatandaş Hüseyin Bulut yaptı. Bulut anaokulunun ilköğretimin tderdi. Üç yıl önce Maniemel taşı olduğunu belirterek "İlk eğitim burada veriliyor. İlgili kişilere bir anaokulu yapmak istediğimi söylediğimde bana çok yardımcı oldular. Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan okulun 150 bin YTL'si valilik, 150 bin YTL'sini de ben verdim.

Biz insanlar canlı varlıklar gibi doğar, yaşar ve ölürüz. Yaşarken de eserler bırakmak gerekir."

TBMM eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek hayırseverlerin sayesinde öğrencilere yönelik çok sayıda eğitim yuvası kazandırıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise yaptığı konuşmada, "Hüseyin amcamızın soy adı Bulut. Ama biz ona bundan sonra Işık diyelim. Çünkü bu ışıkla çocuklarımıza eğitim verilecek. Çocuklarımızı mutlak suretle okul öncesi eğitime kazandıralım. Çünkü burada alacağı eğitimle ilköğretime ilk adımını atacak" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber