Gökçek hakkındaki iddialara cevap verdi, sorularına cevap istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "iddia edildiği gibi SESAR firmasına araştırma yaptırmadığını, para ödemediğini" ifade ederek, "Böyle bir araştırma yoktur. Bana da gelmemiştir" dedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar'ın yönettiği tartışmanın ardından yaşananları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenlediğini söyledi.

"Basın toplantısının bugüne ertelemesinin nedeninin, bugünkü medyanın tavrını net olarak görmek için olduğunu" kaydeden Gökçek, "Bugün özellikle CHP yandaşı medyanın bana tam bir kampanya halinde, belediye başkanlığımı engellemek noktasında büyük bir gayret içerisine girdiğini gördüm. Aynen tahmin ettiğim gibi oldu" dedi.

Kılıçdaroğlu ile tartışma programına katılmak için bazı şartlarının olduğunu Dündar'a söylediğini ifade eden Gökçek, "Sadece 9 başlık var, başka konuyu kesinlikle konuşmam" dediğini anımsattı. Bu başlıkları sıralayan Gökçek, Dündar'ın bu konular dışında konuşulmayacağına dair söz verdiğini kaydetti. Ancak bu konunun haricinde her şeyin konuşulduğunu ileri süren Gökçek, "Bu konulardan bir tanesine Sayın Kılıçdaroğlu cevap verdi mi? Verdi diyen var mı?" sorusunu yöneltti. Gökçek, "Sessizlik olduğuna göre verilmediğini anlıyorum. Doğru mu? Doğru" diye konuştu.

Bugün bir gazetede yer alan "İki artçı şok" haberini gösteren Gökçek, haberde "Doğalgazda yapılan fazla tahsilata EPDK'nın el koyduğunun" belirtildiğini, ancak bunun yalan olduğunu ileri sürdü. Gökçek, şunları söyledi:

"Bu gazete niçin bunu yapıyor? Sayın Uğur Dündar, yani özellikle aynı ekibin içerisinde bulunan kişi ciddi anlamda köşeye sıkıştı. Artık tarafsızlık ortadan kalkmıştır. Bir televizyona çıkıp tartışma görüntülerini dondura dondura yapacağım. Böylece Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Dündar'ın Melih Gökçek'e karşı nasıl bir kumpas kurduğu ortaya çıkacak. Sayın Uğur Dündar resmen taraf tutmuştur.

Benim oradaki hareketlerimin tamamı bilinçlidir ve bunun adını da 'agresif davranıyor' koyuyorlar. Bu tepkiyi koymamın en önemli nedenlerden birisi, beni Kılıçdaroğlu yolsuzluk, hortumla, yetim hakkını yemekle suçladı. Bu şerefsizliğin çok daha ötesinde bir ithamdır. Buna karşı tepkisiz olmak mümkün değildir ama benim ithamlarım karşısında Sayın Kılıçdaroğlu pişkinlik yaparak sadece gülmüştür."

"Uğur Dündar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını hak ettiğini" ifade eden Gökçek, "Yaptığı yayınlara bakın AK Parti düşmanı yayınlarla doludur" dedi.

Melih Gökçek, Kılıçdaroğlu ile tartıştığı programda sorduğu sorularla ilgili üzerinde "168 avro", "Sayıştay incelemesi", "Soruşturma", "Cumhurbaşkanı yakınlarına ihale", "CHP Genel Merkezi", "5 imzalı yolsuzluk belgesi", "CHP İzmir İl Başkanı", "Kılıçdaroğlu" yazan balonları patlattı.

Melih Gökçek, gazetecilerin soru sormalarına izin vermeyerek, yarın yapılacak basın toplantısında açıklamalarına devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber