Kimliğini kaybettiği için tutuklanan öğretmen serbest

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'de, nüfus cüzdanını kaybettikten sonra adına kurulan şirketlerin borcu yüzünden iki gün önce tutuklanan öğretmen, bugün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edirne Kapalı Cezaevinde 17 Aralıkta ?nitelikli dolandırıcılık? suçundan tutuklanan Tuncay Erten, Edirne Adliyesinde yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada suçsuz olduğunu belirten Erten, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir ilköğretim okulunda Türkçe öğretmenliği yapan Erten, nüfus cüzdanını kaybetmesi sonucu başına gelmedik olayın kalmadığını söyledi.

Nüfus cüzdanını bulan kişilerin, adına şirketler kurup yüzlerce çek kestiğini anlatan Tuncay Erten, ?İlk başta evime bankalardan çekilen kredilerin ödenmediğine dair ihbarnameler gelmeye başladı. Karşı dava açmama rağmen maaşımın bir bölümüne tedbir ve arabama ipotek konuldu. Şimdi de açılan davalarla uğraşıyorum? dedi.

Kendisini dolandıran kişinin, İstanbul Güneşli'de kendi adına şirket kurduğunu anlatan Erten, şunları söyledi:

?Kaybolan kimliğimi bulan dolandırıcı, benim ismimle bir şirket kurmuş. Orada yaptığı işlemlerde 4 bankadan çek defteri alarak, ticari kredi çekmiş. Başlangıçta çekleri ödemiş. Bankalar daha sonra çeklerin ödendiğini görünce krediyi yükseltmişler. Üç ay sonrada dolandırıcı ortadan kaybolunca, adıma kestiği 100 kadar çekin tutarı benden istenmeye başlandı.?

Davalardan aklandıktan sonra çeklerin gönderildiği bankaları mahkemeye vereceğini anlatan Tuncay Erten, bankaların ve noterin burada istismarının olduğunu iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber