Gökçek, SESAR'ın faturasını noter kanalıyla reddetmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2008 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SESAR'a yaptırdığı araştırmalar karşılığında 354 bin YTL ödediğine dair iddiaları noter belgesiyle yalanladı.

Gökçek, SESAR'ın kendisine gönderdiği faturayı reddettiğini, 2003 yılına ait noter yazısıyla belgeledi. Yazıda, şirkete iş talebinde bulunulmadığı, fatura aslının muhatabına iade edildiği belirtiliyor.

Gökçek, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği iddiayla ilgili dün bir açıklama yaptı. Gökçek, şunları kaydetti: "Ergenekon davasında yargılanan SESAR Firması'nın sahibi İsmail Yıldız'ın tutuklu iken açıklama yapması ve 'Bu parayı Gökçek ödedi.' demesi bu işin ne kadar organize olduğunu ortaya koymaktadır. Bir Ergenekon sanığının Uğur Dündar ve Kılıçdaroğlu'na destek çıkması manidardır. Kumpasçıların foyalarını meydana çıkartmak için SESAR'a avukatım Mehmet Ali Alan vasıtasıyla noter kanalıyla gönderdiğim faturanın iadesi ve tümüyle reddedildiğine ilişkin yazımızı sunuyorum. Bu yalancılar, yargı önünde hesap verecektir." Gökçek'in açıkladığı belge, 30 Haziran 2003'te Ankara 25. Noter kanalıyla firmaya gönderilen yazıdan oluşuyor. Yazıda, şu ifadeler yer alıyor: "AK Parti Başkanı Erdoğan'ın ve partisinin iktidara gelmesinin önlenmesi yönünde ancak siyasi çalışma yapılabilir. Muhatap kimdir ki ondan böyle bir talepte bulunulsun. Müvekkilim, hiçbir kişiden ve kurumdan böyle bir talepte bulunmamıştır. Muhatap, uydurma bir fatura düzenleyerek müvekkilime göndermiştir. Yargı önünde hesap sorulacaktır."

Gökçek, Uğur Dündar'ın 'Gökçek mal varlığının konuşulmasını istemedi.' şeklindeki açıklamasının da doğru olmadığını savundu. Gökçek, "Mal varlığımızı Dündar ile birlikte açıklayalım." çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber