İş Bankası'ndan 81 vilayete 81 orman

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 19:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İş Bankası, '81 İlde 81 Orman' isimli proje çerçevesinde; müşterilerine, iş ortaklarına ve çalışanlarına gönderdiği yılbaşı ve özel gün hediyeleri için ayırdığı fonları, yeni orman alanlarının oluşturulması amacıyla değerlendirecek. Yaklaşık bin 500 hektarlık alana iki milyonu aşkın fidan dikimine imza atacak.

'81 İlde 81 Orman' projesi sayesinde önümüzdeki beş yıl içinde, yaklaşık üç bin futbol sahası büyüklüğündeki bir alan ormana dönüşecek. İş Bankası, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştireceği projeye 11 milyon YTL'nin üzerinde kaynak aktaracak.

Bugüne kadar ülkemizde gerçekleştirilmiş en yaygın ve en büyük ağaçlandırma çalışmalarından birisi olan '81 İlde 81 Orman' projesi, Türkiye İş Bankası Kocaeli Ormanı alanında gerçekleştirilen törenle bugün başlatıldı. Törene; Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı Başkanı Ümit Gürses, TEMA gönüllüsü minikler ile Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, "Yılbaşı armağanı fonlarımızı ülkemizin ortak faydasına sunuyor olmanın müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız için en büyük armağan olacağına inancımızla, çevre konusunda ihtiyaç duyulan sorumluluk ve hassasiyetin kamuoyumuzun gündeminde olmasını temenni ediyorum." dedi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ise, "5 yıl içinde 81 ilimizde yaklaşık bin 500 hektarlık alana 2 milyonu aşkın fidan dikeceğiz, 81 ormanımız olacak. Böylece bu ormanlarımızı, paydaşlarımıza, çalışanlarımıza, müşterilerimize, dostlarımıza ve her şeyden önemlisi çocuklarımızın geleceği için ülkemize hediye etmiş olacağız." ifadesini kullandı. TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca da, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber