Hava sıcaklıkları düşecek, doğudan sonra batıya da kar geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına girerken Meteoroloji, yarın Marmara için kar uyarısı yaptı.

Bugünden itibaren yurt genelinde sıcaklıkların 4 ila 6 derece düşmesinin ardından iç ve doğu kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yarın yurt geneline dağılacak yağışlarda Karadeniz'in kıyı kesimi, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgeler ile gece saatlerinden itibaren Marmara'da kar şeklinde olması bekleniyor. Tahminlere göre perşembe günü; özellikle doğu bölgelerde kar yağışının etkisini sürdüreceği, cuma günü yurdumuzu terk edeceği, ancak iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıklarındaki kuvvetli düşüş sebebiyle buzlanma ve don olayının görülebileceği belirtildi.

Öte yandan Van ve Hakkari'de hafta sonu başlayan ve etkisini artıran kar yağışı, çok sayıda köy ve mezra yolunun kapanmasına neden oldu. Van'ın ilçelerinde 132 köy ve mezra, Hakkari'de de 11 mezra ile ulaşım kesildi. Konya İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre de kar yağışı nedeniyle 4 ilçede toplam 21 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler karla mücadeleyi 4 greyder, 2 bıçaklı kar aracıyla sürdürüyor. Derebucak ilçesinde, enerji nakil hatlarının kopması sebebiyle ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi yaşandı. Kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu ilçe merkezi ve köylerdeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber