MHP'den kapatılacak belde belediyeleri için kanun teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2008 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyelerin tüzel kişiliğinin sona ermemesi için kanun teklifi vereceklerini bildirdi.

MHP'nin Yerel Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu ile Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Çobanoğlu, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), kapatılması öngörülen 862 belde belediyeden nüfus sayımının iptali için 2 ay içinde dava açanların yerel seçime katılabileceklerine ilişkin kararın Resmi Gazetede yayımlandığını anımsattı.

"Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine itiraz eden belediyeler, seçime girebilecek. Bu kararı, memnuniyetle karşıladık. Yanlış hesap yargıdan döndü" diyen Çobanoğlu, kararın sadece bu seçim için uygulanacak olmasını doğru bulmadıklarını bildirdi. Çobanoğlu, "Nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyelerinin tüzel kişiliğinin sona ermemesi için önümüzdeki günlerde kanun teklifi vereceğiz. Belediyelerin kapanmasıyla ilgili sorunun kökünden çözülmesi için yasal düzenleme gerekli. Konuyla ilgili hazırlık yaptık" diye konuştu.

Çobanoğlu, seçime girmesi kararlaştırılan 862 belde belediyesi başkan aday adaylarını kısa sürede açıklayacaklarını bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili Vural ise YSK'nın kararında Adrese Dayalı Nüfus Sayımında bir kısım eksik ve hataların muhtemel olabileceğinin yer aldığını belirterek, "Dolayısıyla YSK, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi esasına dayalı seçmen kütüğünün defolu olduğunu da kabul etmiştir" dedi.

Vural, "YSK'nın kararı, iddialarımızın doğru olduğunu ortaya koymuştur. Böylece sanal seçmenlerin oluşturulduğu ispatlanmıştır. Seçmen kütüklerinin eksik, hataların bulunduğu, ayıplı olduğu ortadadır" diye konuştu.

Cemil Bayık ve Salman Kurtulan'ın dışında bulunan diğer bazı insanlar ile sanal seçmenlerin kayıtlarının nasıl silineceğini soran Vural, şöyle devam etti:

"İtiraz yoluyla ya da basında isimleri yer aldığı için silinmemelidir. YSK'nın, sorunun giderilmesi için ne istiyorsa açıklamasını istiyoruz. Bu hataları gidermek için milli iradeden ne isteniyor, bu açıkça ortaya konulmalıdır."

"Eğer, bu seçimde sanal seçmen kitlesi oluşturulduysa, bu oluşum Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemiyle birlikte yapıldıysa, TÜİK hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması gerekmiyor mu" diye soran Vural, seçmen bilgilerinin yer aldığı formu bulunmayanlar hakkında ve bunu organize şekilde oluşturanlar hakkında da suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi.

Vural, "Eğer masa başında birileri adrese ışınlanmışsa, bunu yapanlarda bilgiler vardır. Bu bilgiler kimler tarafından kullanılacaktır? Bunu organize edenlerin elinde 5 milyonla ilgili bilgileri ne amaçla kullanacaklar, bu bilgiler kimin elinde merak ediyoruz? Bunu da kısa sürede açıklarız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın kimlik numarası olmasına rağmen neden seçmen kütüğüne kayıtlı olmadığını soran Vural, Almanya'daki Deniz Feneri davasından tutuklu Mehmet Gürhan'ın da seçmen kütüğüne nasıl yazıldığının açıklanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber