Çankaya belediyesindeki yamyamlığın resmi belgesi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'Lİ Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın partisi tarafından hakkında suç duyurusunda bulunmasına yol açan rüşvet iddiaları belgelendi.

CHP'li Meclis üyeleri, ?Eryılmaz'ın 2005 yılında Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları Derneği (GİMAT) esnafından rüşvet istediğini' grup karar defterine işleyerek kayda geçirdi.

RÜŞVET İTİRAFI DA YER ALDI

BELEDİYE Meclis Üyeleri hakkında ?yamyamları doyuramıyorum' diyen Eryılmaz'ın rüşvet talebi Çankaya Belediyesi CHP Grup toplantısında tescillendi. CHP Grubu'nun 7 Mayıs 2005 tarihinde yaptığı toplantıda, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın rüşvet iddialarıyla ilgili şikayeti ele alındı. Tutanaklara göre, Eryılmaz, imar komisyonu başkanının yetkisiz değiştirildiğini ve isterse bunu kabul etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine İmar Komisyonu Başkanı Ali İhsan Türker iddialarla ilgili bilgi verdi. Türker, Eryılmaz'ın İmar Komisyonu toplantısından bir gün önce imar müdür yardımcısı ve danışmanlarıyla bir toplantı yaptığını anlattı. Türker, bu toplantıda Başkan'ın GİMAT'taki 907 parselle ilgili eski İmar Komisyonu Başkanı Zeki Kaşka'nın 450 milyar TL istediğini, bu nedenle imar değişikliğinin mutlaka Meclis'ten geçirilmesi gerektiğini söylediğini anlattı. Türker, Kaşka'nın bu sözleri doğrulaması üzerine toplantıda imar komisyonu başkanlığından düşürüldüğünü belirtti.

BAŞKAN BİR İSTEDİ 7 VERDİK

BUNUN üzerine Kaşka cevaben söz alarak şöyle konuştu: ?Evet ben 907 parsel için GİMAT'çılardan daha önce verdikleri 200 milyar TL gıda yardımına ilave olarak verilen söze dayanarak 450 milyar TL de Spor Kulübü için istedim. Ancak GİMAT'çıların ?bizden daha ne istiyorsunuz. Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz bizden bir istedi yedi verdik' diyerek bu talebi geri çevirdiler.'

Tutanaklara göre, Kaşka'nın bu sözlerine karşılık Eryılmaz susmayı tercih etti.

Genel Merkez'e ?şık değil' cevabı

CHP'NİN suç duyurusu ve disiplin sürecini başlatması kararının ardından kayıplara karışan Eryılmaz dün suskunluğunu bozdu. Rüşvetle ilgili iddiaların ortaya atılmasından sonra kendisinin savcılığa bizzat başvurduğunu hatırlatan Eryılmaz, İçişleri Bakanlığı'nın 20 müfettiş görevlendirdiğini belirterek, partisinin de parti içi disiplin mekanizmasını işlettiğini söyledi. Eryılmaz, ?Ancak savcılığa vermek şık olmadı' dedi. Yeniden aday olmasını istemeyenler olabileceğini de belirten Eryılmaz, ?Bu da son derece normaldir. Her partide olabilir' diye konuştu. Öte yandan Eryılmaz'ın CHP'nin yaptığı suç duyurusu ve hakkındaki iddialarla ilgili basın toplantısı düzenlemeyi planladığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber