Marmara Üniversitesi öğrencileri oturma eylemi düzenledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 15:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi önünde toplanan 500 öğrenci oturma eylemi yaptı. Rektörden olaylarla ilgili açıklama isteyen öğrenciler daha sonra sloganlar eşliğnide yürüdü. Kadıköy'e doğru gitmek isteyen öğrenciler polis engeliyle karşılaştı.


MÜ'de öğrenciler arasında satırlı kavga: 10 yaralı

Göztepe Kampusu'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayın ardından kampuste toplanan öğrenciler saldırıları protesto etti. Rektör Prof.Dr.Necla Pur'dan açıklama bekleyen öğrenciler oturma eylemi yaptı. Öğrencilerin yanına gelen Rektör Necla Pur yaptığı açıklamada, "Üniversitemize bir grup öğrenci saldırdı. Çıkan kavgada bazı öğrencilerimiz yaralandı. Üniversite yönetimi olarak bu tip olaylara izin vermeyeceğiz.Saldırıları yapan, huzursuzluk çıkaran kişiler hakkında her türlü yasal işlemi yapacağımızı belirtmek isterim." dedi.

Oturma eylemi yapan öğrenciler rektörün sözlerini keserek, "Kavga değil. Bize saldırıldı" denildi. Grup içerisinden bir öğrenci, "Faşist, gerici kesimler arkadaşlarımıza satırlarla saldırdı. Bazı arkadaşlarımız yaralandı. Hastaneye kaldırıldı" dedi.

Oturma eylemi yapan grup daha sonra sloganlar eşliğinde kampus çıkışına kadar yürüdü. Kadıköy'e doğru yürümek isteyen grubun önü çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Öğrenciler kampus içine dönerken üniversitedeki gerilim devam ediyor.

Bu arada üniversitedeki olaylar sırasında bazı öğrencileri yaraladığı gerekçesi ile 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerden Hakan Orhan Uğur'un satırla öğrencilere saldırdığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber