Diyarbakır 226 noktadan gözetlenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da ocak ayında hizmete girecek Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) ile kentin kritik noktalarına yerleştirilecek kameralarla suçun önlenmesi ve suçlunun daha kolay tespit edilmesi sağlanacak.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'da kentin belirlenen noktalarına yerleştirilecek 226 kamera ile hem kentte suç işlenmesinin önleneceğini, hem de suçlunun yakalanması açısından faydalı olacağını söyledi.

Mutlu, MOBESSE sisteminin suçun tespiti ve suçluyu takip etme noktasında teknolojinin kullanılacağı çok ciddi bir yatırım olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanlığının talimatı ve özel istekleri doğrultusunda Türkiye'deki bütün illerde MOBESE ile ilgili çalışmalar yapıldığını ifade eden Mutlu, "Başta İstanbul olmak üzere özelikle büyük şehirlerde MOBESE sisteminin eskiye dayanan bir uygulama şekli var. Diyarbakır'daki çalışmalar 2008 yılında yapılan ihale ile başlayarak tamamlanma aşamasına geldi. Diyarbakır'da MOBESE sistemini ocak ayı içerisinde hizmete açacağız" dedi.

Mutlu, MOBESE ile suça ve suç işlemeye meyilli olan grupların suç işlemelerinin önüne geçileceğini vurgulayarak, sistemin bu özelliği ile önleyici bir inzibati tedbir vasfını da taşıdığını belirtti.

Modern devletlerde suç ve suçlu ile mücadelede teknik kontrol, denetim ve teknolojinin getirdiği yeniliklerden istifade etmenin öncelik taşıdığını anlatan Mutlu, MOBESE'nin bu sistemlerin en güçlü ve en kuvvetlilerinden birisi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber