Doğu'da kış ulaşımı felç etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar nedeniyle, Van'da 125, Hakkari'de 101, Bitlis'te 169, Ağrı'da ise 207 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı, köy yollarında ulaşımı aksattı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin Van, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illerinde toplam 602 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Van İl Özel İdaresi ekiplerinin ulaşıma kapanan köy yollarında çalışma başlattığı, çalışmaların aralıksız şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Nazmi Kızılban da kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 278 köy yolundan 109'unun ulaşıma açıldığını, 169 köy yolun halen ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Kızılban, köy yollarında karla mücadele çalışmasının aralıksız sürdürüldüğünü, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ve köy yollarının ulaşıma açılacağını kaydetti.

Hakkari'de ise kar nedeniyle 101 köy ile 246 mezranın yolu kapandı. Kar yağışının etkisini azalttığı bölgede, karla mücadele ekipleri çalışmalarına başladı.

Çığ nedeniyle dün ulaşıma kapanan Hakkari-Şırnak yolunda da kar temizleme çalışmalarının tamamlandığı ve yolun ulaşıma açıldığı bildirildi.

Ulaşıma kapalı olan 423 köy yolundan 216'sının açıldığı Ağrı'da, gece hava sıcaklığı eksi 22 derece olarak belirlendi.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber