Genelkurmay: Bin teröristin iadesi sağlanamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, 1992 yılındaki operasyonda Irak'ın güneyine kaçan bin teröristin iaedesinin sağlanamadığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, düzenlediği basını bilgilendirme tolantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cizre'de önceki gün gerçekleştirilen ve 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıyı iki teröristin yaptığını belirtti. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil arasında yaşanan tartışmanın medyaya yansımasını 'üzücü' bir durum olarak niteleyen Gürak, haberlerin ve yorumların medyada yer almasından Türk Silahlı Kuvvetleri olarak üzüntü ve rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Cizre'de şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Gürak, olayın gerçek faillerinin yakalanıp adalet karşısına çıkarılması için çalışıldığını ifade etti. 16 Aralık 2007 tarihinde başlayan ve şimdiye kadar devam eden sınır ötesi hava harekatları ile terör örgütü PKK üzerinde bir baskı oluşturulduğuna dikkat çeken Gürak, bölücü terör örgütüne ciddi boyutta zayiat verdirildiğini vurguladı.

Terör örgütünden kaçışların arttığını anlatan Gürak, "Terör örgütü mensupları arasında moralsizlik ve gruplaşmalar had safhaya çıkmış, lojistik imkanlarına darbe vurulmuştur. İcra edilen bu harekatlarda sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. 19 Aralık 2008 tarihinden bugüne kadar 2 terörist teslim oldu." dedi.

Tuğgeneral Gürak, 1992 yılı Ekim ayında yapılan sınır ötesi harekat sırasında yaşananlarla ilgili kamuoyuna yansıyan gelişmelere de değindi. Gürak, o dönemde gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütünün büyük bir darbe aldığını anlatan Gürak şunları söyledi: "Sınır bölgesine yakın yerlerde bulunan ve operasyon neticesinde bu bölgeleri terk etmek zorunda kalan binden fazla terörist daha güneydeki bölgelere gitmiştir. Bu teröristlerin Türkiye tarafından çeşitli girişimler yapılmasına rağmen Türkiye'ye geri verilmeleri sağlanamamıştır. Durum böyleyken gündemi değiştirmek amacıyla, geçmiş dönemde yaşanan bazı olayları değiştirerek ve gerçekle ilgisi olmayan şekilde bir takım basın yayın organlarıyla konu kamuoyuna aktarılmaktadır. Takdir kamuoyunundur."

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin bölücü terör örgütü ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Gürak, "Irak'ın bölücü terör örgütüyle mücadeleye katkıda bulunması bizim de arzu ettiğimiz bir durumdur. Biz de gelişmeleri takip ediyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber