Telefonda ilk kamu ihalesi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE'de ilk defa Kamu İhale Kanunu'na tabi bir kamu kurumu, uzak mesafe telefon (UMTH) hizmeti almak için ihaleye çıktı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Döner Sermayesi, İbni Sina ve Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastaneleri'nin tüm binalarında kullanacağı uzak mesafe telefon hizmeti alımı için ihale açtı. İhale ilanında, şehirlerarası, milletlerarası ve GSM aramalarında UMTH firmalarından fiyat teklifi istendi. İlanda, işin süresi de 15 Ocak-31 Aralık 2009 tarihleri olarak belirtildi. İhale, 31 Aralık 2008 tarihinde, Ankara Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

UNAKITAN İSTEMİŞTİ

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da bir soru önergesine verdiği yanıtta, kamu kurum ve kuruluşlarının telefon görüşmesi ve internet hizmetlerini ihale yoluyla almaları için gerekli çalışmalara başlanıldığını kaydetmişti. Konuya yönelik olarak değerlendirmede bulunan TELKODER Genel Sekreteri Rıdvan Uğurlu da kamu kuruluşlarının, telefon hizmetlerini ihale açmadan almalarının her yıl ciddi tutarda bir kamu zararının oluşmasına neden olduğunu belirtti. Uğurlu, kamunun yüzde 25 oranında zarar ettiğini kaydederek, sadece 2007 yılı zararını 7.5 milyon YTL olduğunu aktardı.

TEKEL 2004'TE KALKTI

Türkiye'de sabit telefon alanında Türk Telekom elinde bulunan kamu tekeli, 2004 yılı başında yasal olarak sona erdi. UMTH konusunda lisans almış 32 adet yeni işletmeci şirket bulunuyor. Buna karşılık, kamu kuruluşları 2004 yılında rekabete açılmış olan UMTH hizmetlerini, kamu kuruluşu niteliği kalmayan olan Türk Telekom'dan ihalesiz olarak almaya devam ediyor. DENİZ ÇİÇEK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber