İlköğretimde ?eğlen-öğren' dönemi

Haber Giriş : 01 Aralık 2004 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ?aktif eğitim projesi? kapsamında hazırladığı yeni eğitim modeli, 6 ildeki 200 pilot okulda uygulanmaya başladı. Öğrencilerin dersi eğlenerek öğrenmesini amaçlayan sistem başarılı olursa, tüm ilköğretim okullarında uygulanacak.

Üniversitelerde uygulandığında büyük başarı elde edilen aktif eğitim şimdi de ilköğretim okullarında uygulanıyor.

Aktif eğitim, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanarak yürürlüğe giren ?temel eğitime destek programı? kapsamında 6 ilde 200 okulda uygulamaya başlandı. Bu okullardan biri olan İzmir'deki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda, ilk aşamada birinci ve beşinci sınıflarda yeni eğitim sistemine geçildi. Sistem, tüm öğrencilerin derse katılımını sağlayarak ezberden uzak bir eğitimi hedefliyor.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Emine Dalarslan, yeni müfredatla ezberin kalktığını belirterek, ?Çocuklar herseyi kendisi bularak öğreniyor? dedi.

Yeni sistemde, ilköğretime yeni başlayan öğrenciler harfleri öğrenirken o harfle ilgili sözcükler türetiyor, içinde öğrendikleri harfin geçtiği popüler şarkıları hep birlikte söylüyor.

Beşinci sınıfta ise dersin büyük bir kısmını öğrenciler anlatıyor. ödev yerine okulun bilgisayar laboratuvarında araştırma yaparak proje hazırlıyor. konuyla ilgili hazırladıkları dramaları arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Bu yıl İzmir, Ankara, Bolu, Kocaeli, Hatay ve Van illerinde denenen sistem seneye tüm okullarda uygulanmaya başlanacak.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber