Türkiye Kamu-Sen'li memurlar bütçeyi protesto etmek için sokakta yorgan ile yattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2008 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, 2009 bütçesini protesto eden bir grup memur, soğuk havaya rağmen sokak ortasına attıkları küçük yorganlarda yatarak, "herkes ayağını yorganına göre uzatsın" diyen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a göndermede bulundu. Memurların, ayaklarını açıkta bırakan yorganlarla yaptıkları protesto gösterisini izleyen vatandaşlar ise bol bol güldü.

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Kamu-Sen'e bağlı sendi başkanlarının Osmangazi Metro İstasyonu önünde yaptıkları protestoda ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Sokak ortasına battaniye serip, hazırladıkları "Unakıtan'ın memur yorganı", "Unakıtan'ın işçi yorganı" ve "Unakıtan'ın emekli yorganı" yazılı küçük yorganları üzerlerine alan sendika üyeleri, vatandaşları güldürdü.

Soğuk havaya rağmen yapılan gösteride, küçük yorganları üstlerine alan memurların ayakları açıkta kaldı. Sağa sola döndüklerinde ise sırtları açıldı. Memurların bu hali kendilerini izlemek için toplanan vatandaşları güldürdü.

Yorgan altında açıklama yapan Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, ekonomik krizin Türkiye'de ağır şekilde hissedildiğini söyledi.

Hükümetin geciken tedbirleri nedeniyle karın tokluğuna çalışan geniş kesimleri mağdur ettiğini kaydeden Türkoğlu, Türkiye'nin borç batağından kurtulamadığını dile getirdi.

2009 bütçesinin sadaka bütçesi olduğunu savunan Türkoğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Herkes ayağını yorganına göre uzatsın" şeklindeki sözünün milleti çileden çıkarttığını belirtti.

Türkoğlu, şöyle konuştu: "Altı yıldır tek başına iktidar olan AKP Hükümeti bu millete nasıl bir yorgan vermiştir ki, vatandaş ayağını o yorgana göre uzatsın. Bırakınız ayağını, 2009 bütçesiyle vatandaşın kıçı bile açıkta kalmıştır. Bize verilen yorganla ne ayağımızı kapatabiliyoruz, ne de sırtımızı."

Memurlar, basın açıklamasının ardından bir süre daha yorganda yattıktan sonra eylemi sona erdirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber