Devlet 18 yaşından küçükleri sigortalayacak

Haber Giriş : 01 Aralık 2004 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu'nun çok geniş kapsamlı olduğunu belirterek 18 yaşından küçüklerin sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, Sürmeli Otel'de düzenlenen 'Özürlü İstihdamına Yönelik Kaynak Kullanımında Verimliliğin Artırılması' konulu seminere katıldı.

Seminer öncesi basın mensuplarının Sosyal Güvenlik Reformu'na ilişkin sorularını cevaplandıran Başesgioğlu, bir soru üzerine 18 yaşından küçüklerin sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın prim ödemelerinin devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Emeklilik sisteminde eşit çalışma karşılığında eşit prim ödemesine bağlanacağını vurgulayan Başesgioğlu, Türkiye'deki emeklilik sisteminin gözden geçirilmesinin zamanının geldiğini kaydetti. Bakan Başesgioğlu, kırsal kesimde yaşayan insanların sosyal güvenlik sistemi içine dahil edilmediği için sisteminin bir takım aksaklıklara neden olduğunu belirterek, "Sosyal Güvenlik Reformu için bütçeden 22 katrilyon liralık transfer yapılacak ancak bu kaynaktan yoksullar yararlanamıyor. Türkiye'deki yaş kompozisyonu sosyal güvenlik reformunu gerektiriyor. Genç nüfusa dayalı fırsatlardan yararlanmamız gerekiyor" diye konuştu. Sanayi tesislerinde çalışan işçilerin meslek riskleri ile ilgili bir soru üzerine Başesgioğlu, "Riski fazla olan işyerlerindeki ödemeleri devlet karşılayacak ancak bunun paylaşılması gerektiğini düşünüyorum" diye cevap verdi. Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu'nun kapsamlı bir çalışma olduğunu bu nedenle sosyal tarafların görüşüne açılmadan Meclis'e getirilmeyeceğini sözlerine ekledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber