Her şeye rağmen Gökçek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ocak 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, ?sıkıntı yaşandığı? spekülasyonlarına neden olan partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını bugün AKP Genel Merkezi'nde açıklayacak. Erdoğan'ın, dengeleri gözeterek, ?Melih Gökçek ile yola devam? kararı aldığı öğrenildi. Ankara'nın ilçe belediye başkan adaylarını da açıklayacak olan Erdoğan, diğer büyükşehirlerin başkan adaylarını ise hafta sonu ilan edecek.

Erdoğan, büyükşehir adaylarını salı günü yapılması gereken MYK toplantısından sonra açıklayacağını duyurmuştu. Ancak Ortadoğu barış turu planları bozdu. Bu durumun, Melih Gökçek'in isminin yıpranmasına ve spekülasyonların artmasına neden olabileceğini hesaplayan Erdoğan, Ankara Büyükşehir adayını hafta sonunu beklemeden açıklama kararı verdi. Erdoğan, Ortadoğu programının sıkışıklığı nedeniyle Gökçek ile ilgili kararını, AKP Genel Merkezi'nde duyuracak. Merkez Yürütme Kurulu'nda görüştükten sonra aday açıklama kuralını da ilk kez Gökçek için bozmuş olacak.

Melih Gökçek ile devam edilip edilmemesine yönelik anketler ve parti temayüllerini görüşmek üzere AKP Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek, Hüseyin Tanrıverdi, Bülent Gedikli ve Necati Çetinkaya'dan oluşan kurmayların çalışma yapmasını isteyen Erdoğan, Suriye'ye hareketinden önce de kendisini uğurlamaya gelen Gökçek'le Esenboğa Havaalanı'nda 15 dakika özel görüştü. Gökçek, çıkışta gazetecilerin ?Hayırlı olsun diyelim mi? sorusuna ?Ben de sizler gibi bekliyorum? yanıtını verdi.

AĞZINDAN MI KAÇIRDI

Erdoğan ise Ankara adayı soruları üzerine ?Sayın Gökçek'le, Ankara'nın adayıyla ilgili konularda yarın (bugün) açıklayacağız? dedi. Erdoğan'ın ?Gökçek? ismini telaffuz etmesi, ?Ağzından kaçırdı? yorumlarına neden oldu.

Erdoğan, ?İsmini andığınız için sormak istiyorum, Sayın Gökçek'le yola devam edecek misiniz?? sorusu üzerine de, ?O zaman yarının (bugünün) önemi kalmaz? yanıtını verdi.

Ebru TOKTAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber