Eğitimcilerden İsrail'e protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2009 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikasına (Eğitim-Bir-Sen) üye bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısını, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, "İntifada onurumuz, kurtuluşumuz", "Katil İsrail Orta Doğu'dan çık", "Siyonist elçilik kapatılsın", "Katil İsrail hesap verecek", "İsrail malları boykot edilsin", "Hepimiz Filistinliyiz", "Zulme karşı omuz omuza", "Filistin Biziz, Biz Filistinliyiz" şeklinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Gruptaki bazı kişiler, Filistin bayrakları ile Filistin'de yaşanan saldırıları anlatan fotoğrafları taşıdılar.

Filistin'e yönelik saldırılarda hayatını kaybeden çocuk ve bebeklerin yaşadığı acıyı anlatmak için oluşturulan kompozisyonda, oyuncak bebekler ile defter, okul çantası, tebeşir, kalem, önlük gibi okul malzemelerinin üzerine kanı temsilen sürülen kırmızı boyayla yaşanan şiddet kınandı.

Ardından başkonsolosluk binasının çevresindeki korluluklara gerilen beyaz bir bez üzerine, kırmızı boyayla "Kanlı Cumartesi, katil İsrail" yazısı yazılırken, kırmızı oya sürülen okul malzemeleri ve bebekler de korluluklara bırakıldı.

Gruptakiler ellerindeki kalemleri, tebeşirleri ve bir adet ayakkabıyı başkonsolosluğun bahçesine ve korkuluklara asılan pankartın üzerine attı.

Başkonsolosluk binası önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber