İlkokul mezunlarına AB destekli iş

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ocak 2009 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, demir- çelik sektöründe istihdam etmek üzere, ilkokul mezunlarının istihdam edilmesine yönelik, AB destekli proje hazırlandı.

Çelik- İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, ilköğretim mezunu 250 işsizin eğitimini kapsayan projelerinin AB'den 181 bin euro destek aldığını söyledi. Hızla sanayileşen bölgede sektörde otomasyoncu, hidrolik ve promatik bölümlerinde eleman eksiği bulunduğunu belirten Gül, ?Bölgenin ihtiyacını gidermek amacıyla hazırladığımız proje ile 19- 29 yaş grubunda eğitimli kalifiye eleman yetiştireceğiz. Zorunlu ilköğretimi bitirmiş daha sonra okuyamamış 250 genç işsizimizi, Payas Endüstri Meslek Lisesi'nde yetiştirerek, bu bölgedeki sanayicilere iş gücü ve kalifiye eleman olarak kazandıracağız? dedi.

Bir yıl süreli eğitim sonrası genç işsizlerin bölgede işe yerleştirilmiş olacağını belirten Gül, işsizlik sorununun çözümünde de önemli bir adım olan projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

?Bizce bu çok önemli bir proje. İşsizliğin yoğun olduğu bir ülkede, işverenler kalifiye işçi bulamıyor. İşsizler de kalifiye olamadıkları için iş bulamıyorlar. Bu proje kapsamında 250 gencimizin Hatay sanayisine kazandırılması önemli bir olay. Proje sahibi Hak- İş Konfederasyonu'na bağlı Çelik- İş Sendikası'dır. Proje ortağımız İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, işbirlikçimiz ve iştirakçimiz ise Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Öğretmen Okulu'dur. Yaşları ve eğitim durumları projemize uyan gençlerin sendikamıza başvurularını bekliyoruz. Başvuruları ocak ayında kabul edeceğiz ve en geç şubatta eğitimler başlayacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber