Sağlık Bakanlığı eczacılarla görüşecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı medya organlarında yer alan, ? Zincir eczaneler kurulması için tasarı hazırlanıyor? iddialarına ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın konuyla ilgili net açıklamalarına rağmen, medya kuruluşlarında ? Sağlık Bakanlığı zincir eczaneler kurulmasının önünü açacak yasa hazırlıyor? ifadelerini üzüntü ile takip etmekteyiz. Gerçeği yansıtmayan bu tarz bilgileri medya kuruluşlarına servis edenlerinse sağlık gibi hayati bir konu üzerinden siyaset yaptığı düşüncesindeyiz.

Türk Eczacıları Birliği'nden ise, aslı olmayan iddialar ile eczacılarımızı tedirgin etmemesini ve bu konuda daha hassas davranmasını beklemekteyiz

Bakanlığımız tarafından 6 yıldır sürdürülmekte olan ? Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın? hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan eczacılarımızın, bu tarz gerçek dışı haber ve açıklamalar ile tedirgin edilmeye çalışılmasının iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı kanaatindeyiz.

Sağlık Bakanlığı'nın zincir eczaneler kurulmasının önünü açacak böyle bir tasarı hazırlanmadığını ve hazırlanmasının da söz konusu olmadığını, eczacılarımız başta olmak üzere tüm kamuoyu ile bir kere daha paylaşmak istiyoruz.

Bakanlığımızın, 20 bin civarındaki eczacımızın sorunları ile ilgili görüş ve taleplerini bizzat eczacıların kendileri ile direkt temas kurarak öğreneceğini ve çözüm yolları oluşturacağını da ifade etmek isteriz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber