Atalay: Baykal sonuçtan rahatsız olmayacaksa, cihazları polise versin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2009 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'polis teşkilatına güvenmediği' yönündeki çıkışına İçişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakan Beşir Atalay, "Baykal'ın teşkilatımızı derinden yaralayan talihsiz sözleri, devlet terbiyesine ters düşüyor." dedi.

Baykal'ı bir daha düşünmeye davet eden Atalay, "CHP'nin sayın lideri, çıkacak sonuçtan rahatsızlık duymayacaksa, partisinde bulunan cihazların kimliğini ortaya çıkarma görevini gönül rahatlığı içerisinde teşkilatımızın ihtimamına terk edebilir." ifadelerini kullandı. Polisin, anayasal çerçeve içerisinde, yasalara uyarak görev yaptığını ifade eden Bakan, "Bu ülkenin başka bir polis teşkilatı yoktur. Bu sebeple polisimiz hakkında konuşma yaparken herkesin üslubuna olağanüstü dikkat etmesi gerekir." uyarısında bulundu. Atalay, ayrıca polisin özverisine dikkat çekti.

Beşir Atalay, "Polisimiz, halkımızın bütününün sonsuz güvenine sahiptir." dedi. Vatandaşların geceleri rahat uyuyabilmesinin, gündüzleri de gözü arkasında kalmadan işine gücüne bakabilmesinin güvenlik güçleri sayesinde olduğunu söyledi. "Bu ülkenin başka bir polis teşkilatı da yoktur. Bu sebeple polisimiz hakkında konuşma yaparken herkesin üslubuna olağanüstü dikkat etmesi gerekir." diyen Atalay, şöyle devam etti: "Devleti adına milletine hizmet eden ve milletinin bağrından çıkmış güzide ve fedakâr insanlardan oluşan, anayasal düzenimizi koruma uğruna bugüne kadar binlerce şehit vermiş olan bir teşkilattır bu. CHP binasındaki bir-iki odada çıkan cihazların dinleme amaçlı mı olduğunu, dinleme amaçlıysa kimler tarafından oralara yerleştirildiğini en iyi sonuçlandırabilecek olan da son yıllarda teknoloji alanında büyük atılımlar yapan polisimizdir. CHP'nin sayın lideri, polisimizin konuyu incelemesiyle ortaya çıkacak sonuçtan rahatsızlık duymayacaksa, partisinde bulunan cihazların kimliğini ortaya çıkarma görevini gönül rahatlığı içerisinde teşkilatımızın ihtimamına terk edebilir. Polisimiz kanunlarla kendisine verilmiş görevlerini yerine getirirken, bütün kişi, kurum ve kuruluşlara eşit davranarak, görevlerini büyük bir titizlik ve özveri ile aksatmadan yerine getirmektedir ve bundan sonra da getirmeye devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber