İzmir'de yağmur ameliyat erteletti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2009 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de yarattığı tüm olumsuzluklara karşın susuzluğu önleyecek diye sevinçle karşılanan sağanak yağış, iki büyük hastanede hastaları vurdu. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyathanenin çatısının akması nedeniyle ameliyatlar ertelendi. Başhekim Prof.Dr. Gazi Yiğitbaşı enfeksiyon tehlikesine karşı önlem aldıklarını belirterek, ?Yönetici olarak risk alıyoruz, hastaları riske sokmak istemiyoruz? dedi. Ege Üniversitesi Hastanesi Anestezi Kliniği'nde de tahliye boruları tıkandı, servise hasta ziyaretleri durduruldu.

Toprağı suya doyurduğu için yüz güldüren ancak su baskınlarıyla, trafiği felç etmesiyle hayatı zorlaştıran yağmur, bu kez İzmir'in en büyük sağlık kurumunda hastaları zora soktu. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde milyonlarca lira harcanarak hizmete açılan yoğun bakım ve ameliyathanelerin yer aldığı ek binanın çatısı yağmurla birlikte aktı. 16 ameliyathane salonunun yer aldığı, günde ortalama 50-70 arasında ameliyatın gerçekleştiği ameliyathane bloğunun çatısının akması enfeksiyon riski yarattı.

YAĞMURUN DİNMESİNİ BEKLİYORUZ

Haftasonu başlayan sağanağın aralıklı da olsa sürmesi üzerine ameliyatlar ertelendi, ameliyathaneler kapatıldı. Hastaları enfeksiyon riskine karşı korumak için ameliyatları erteleme yoluna gittiklerini belirten Başhekim Prof.Dr. Yiğitbaşı, ?Ameliyathane bloğunun çatısında bir yıldır sorun vardı. Bazı tadilatlar yapılarak çatıyı toparlamıştık. Firma gereğini yaptığını söyledi ama içimize sinmedi, tekrar çatıyı kontrol etmek istedik. Nitekim geçen hafta çatıda yeniden izolasyon çalışmalarını başlattık. Ama yağmura kötü yakalandık. Şimdi yağmurun dinmesini bekleyeceğiz. Ondan sonra kalan işler tamamlanacak. Tüm ameliyathane salonlarında çatı akmıyor. ancak kaçında olursa olsun enfeksiyon, hijyen riski olabilir. Biz yönetici olarak riski alıyoruz, hastalarızı riske atmak istemiyoruz. 16 ameliyat salonunda da ameliyatları erteledik. Günde 50-70 arası ameliyat gerçekleşen ameliyathanelerimizi en kısa zamanda hizmete açacağız? diye konuştu.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE ZİYARETÇİ YASAKLANDI

Öte yandan benzer sorun Ege Üniversitesi Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Kliniği'nde de yaşanıyor. Tahliye borularının tıkanması nedeniyle sorun yaşanan kliniğe hasta ziyaretleri durduruldu. Bir hasta yakını, ?Üç gündür hastamızı göremiyoruz. Tahliye boruları tıkanmış, çatı akmış. O yüzden hasta ziyaretleri yasaklandı. Hastalarımızı zaten bir- iki dakika görebiliyorduk. Üç gündür bu şansımızı da yağmur nedeniyle kaybettik? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber