Avukatlar ve öğrenciler İsrail'i protesto ettiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2009 16:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AVUKATLAR İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

ERHAN YILMAZ

İSTANBUL - İstanbul Barosu'na bağlı avukatlar, cüppelerini giyerek İsrail'i protesto etti. Taksim Atatürk Anıtı önünde toplanan avukatlar, Gazze'de ölenler için saygı duruşunda bulundu.

İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılar İstanbul Barosu tarafından düzenlenen eylemde protesto edildi. Baro önünde toplanan yaklaşık 300 avukat, daha sonra Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'ın da katıldığı eylemde, avukatlar cüppelerini giyerek yürüyüş yaptı. Avukatlar İsrail aleyhine sloganlar atarken, ellerinde pankart taşıdı. Yürüyüşün ardından Taksim Atatürk Anıtı önünde toplanan avukatlar, Gazze'de ölenler için saygı duruşunda bulundu. Ardından

basın açıklama yapan Baro Başkanı Muammer Aydın,

"Savaşta çocuklar, kadınlar ölüyor. Bütün dünya seyirci kalıyor. İsrail'in 'savaşta siviller ölür' diye açıklama yapmasını kınıyoruz. Savaşta kurallar vardır, bu kurallar çerçevesinde olur. Bir an önce İsrail Ortadoğu'da jandarma görevi üstlenmeye son vermeli. Arap dünyanın bu olaylara sessiz kalması da dikkat çekici. Türkiye hükümetinin yaptığı girişimler olumlu, ancak Türkiye'nin yalnız kaldığını görüyoruz. Türkiye 1 Ocak itibari ile BM geçici üyeliğine başladı. Daimi temsilcilere rağmen Türkiye görevini

yapmalı ve Gazze'deki insanlık dramının son bulması gerekir" dedi.

Avukatlar daha sonra eylemlerine son verdi.


ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER YERDE YATARAK 'FİLİSTİN' YAZISI OLUŞTURDU

ÖMER FARUK AYDEMİR

İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri Beyazıt Meydanı'nda yere yatarak 'Filistin' yazısı oluşturdu. Eylem sırasında bir köpeğin yerde yatan öğrencilerin yanına gelmesi ise ilginç görüntü oluşturdu.

İstanbul Üniversitesi önünde toplanan Öğrenci Kolektiflerine üye yaklaşık 20 öğrenci İsrail'i protesto etmek istedi. "Umut, yürek, isyan Filistin'e bin selam" şeklinde slogan atan öğrenciler ellerinde, "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı pankart taşıdı. Öğrenciler daha sonra Beyazıt Meydanı'na yürüdü. Soğuk havaya aldırış etmeden eylemlerini sürdüren öğrenciler daha sonra yağmurluklarını giyen öğrenciler yere yatarak 'Filistin' yazısı oluşturdu. Öğrencilerin ilginç eylemi çevreden geçen vatandaşlar tarafından

da destek gördü. Vatandaşlar yerde yatan öğrencilere alkışlayarak destek verdi.

Bir vatandaş ise Filistin atkısı takan küçük çocuğunu yere yatan öğrencilerin kucağına verdi. Renkli görüntülerin oluştuğu eylemde sahipsiz bir köpeğin yerde yatan öğrencilerin arasına girmesi ise herkesi güldürdü. Bazı öğrenciler köpekten korktuğu için kalmak isterken, bazıları ise yerde yatarak eylemlerini sürdürdü. Öğrenciler daha sonra olaysız şekilde son buldu.


İÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de protesto etti

İstanbul - İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi öğrencisi bir grup, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'i protesto etti.

Türk ve Filistin bayrakları ile üniversitenin Temel Tıp Bilimleri binası önünde toplanan öğrenciler, İsrail'in saldırıları sonucu ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, duyarlı tıp fakültesi öğrencilerinin, İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin halkının yanında olduğu belirtildi.

Açıklamada, tamamen abluka altında olan Gazze'ye tıbbi yardımların sokulmadığına dikkat çekilerek, Gazze'deki insanların ekmeğe ve suya bile muhtaç durumda bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada, "İnsanlığın utancı olarak tarihe not edilecek bu vahşet, Hitler'in zulmünü aratmamaktadır. Tarih, bu zulmü unutmayacak ve elbette hesabını soracaktır" denildi. Grup, İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber