Türkiye'nin en başarılı özel fen lisesi Antalya'da

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, 2008 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin en başarılı özel fen lisesi listesinde Antalya ilk sırada yer aldı.

Tüm özel fen liselerini geride bırakan Antalya Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi, 2008 ÖSS'de özel fen liseleri kategorisinde Türkiye 1.si oldu. Devlet fen liselerinin hemen ardından sayısal, eşit ağırlık ve sözel puan türlerinde Türkiye'nin en iyi 10 okulu arasına giren Toros Koleji'nin bu başarısına Türkiye'nin isim yapmış özel okulları bile yetişemedi.

Antalya Özel Toros Fen Lisesi, kurulduktan üç yıl sonra Türkiye'nin en iyi okulları arasına girmeyi başardı. ÖSS başarısını her yıl katlayan okul, bu sene ÖSS sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde Türkiye dereceleri elde etti. ÖSS'deki üç farklı puan türünde de ilk on okul arasına giren kolej, Sayısal-1'de Türkiye 9.su, Sözel-1'den Türkiye 10.su, Eşit Ağırlık-1'de Türkiye 8.si olma başarısını gösterdi. Lise, Sayısal-2 puan türünde de Türkiye 6.lığını elde etti.

Elde edilen başarıların tesadüfi olmadığını söyleyen Antalya Özel Toros Fen Lisesi Müdürü Ahmet Özçelik, birinciliği sevgi ve fedakarlık ile kazandıklarını vurguladı. Özçelik, "Öğretmenlerimiz çocuklar için gecelerini gündüze katıyor. Öğrenci öğretmen ilişkisi sadece okul saatleri ile sınırlı değil. Öğrencimiz öğretmenini günün istediği saatinde arayıp yardım alabiliyor. Buna hafta sonu ve resmî tatiller de dahil. Ayrıca öğrencilerimize yönelik ÖSS programları düzenliyoruz." diye konuştu.

Kenan Baş, Antalya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber