Dağıtılan tasarruflu ampuller dinleme cihazı diye kırılmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta enerji tasarrufunun teşviki için dağıtılan 97 bin 728 tasarruflu ampulden bazıları, 'dinleme cihazı var' denilerek kırılıp çöpe atıldı.

Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Seven, bazı insanların ampullerde dinleme cihazı bulunduğu yönünde iddialar ortaya attığını belirterek, "Ben eski elektrikçiyim. Böyle bir şey olmadığını biliyorum. Halkın bilinçlenmesi için bu konuyu vali yardımcımıza sordum, o da bana böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Özellikle öğretmenlerimizin okullarda bunu iyi anlatması gerekir. Vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi gerekir. Ben de kendi evimde kullanıyorum." dedi.

Şırnak Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş da, bedava dağıtılan ampullerde dinleme cihazı bulunduğu iddialarını abartılı bulduğunu belirterek, iddiaların kötü niyetli insanlara ait olduğunu vurguladı. Bu kişilere durumu anlatmakta güçlük çektiğini belirten Abdullah Akdaş, "Dağıttığımız 97 bin ampulün bir kısmının dinlenme cihazı iddiasıyla kırıldığını üzüntüyle, esefle duyduk. Böyle bir şey mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bir kişinin ya da bir evin dinlenmesi için yetkili hakimin kararı gerekir. İllegal yöntemlerle hiç kimse hiç kimseyi denetleyemez, dinleyemez. Dinlediği zaman da suç işlemiş olur. Öyle bir şey asla mümkün değil." diye konuştu.

Akdaş, vatandaşların ampulleri gönül rahatlığıyla kullanabileceğini kaydederek, "Bu ampuller sembolik olarak verildi. Mümkünse evdeki tüm ampullerin bu tasarruflu ampullerle değiştirilmesi ve enerji tasaruflu kampanyamıza Şırnaklılar'ın bu yönde destek olmasını istiyoruz. Bu ampullerin kullanılması, elektrik faturasının düşmesi demektir. Vatandaşlarımızı bu yönde bilgilendirdik ve bilgilendirmeye de devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber