Polis memurunun otomobilinde 21 kilo esrar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muharrem KONTAZ/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru H.I.'nın kullandığı otomobilde 21 kilo esrar ele geçirildi. H.İ. ile araçta bulunan arkadaşı tutuklandı. Uyuşturucunun ele geçirildiği otomobilde tanıtım kartı ele geçen Cumhuriyet Savcılığı'nda korumalık yapan bir polis memuru hakkında da soruşturma başlatıldı..

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde uyuşturucu kaçakçılarına yönelik yapılan teknik takipte, bir kişinin yaptığı konuşma dikkat çekince takibe alındı. Takipte, görüşmeyi yapan kişinin kentte görevli polis memuru H.I., olduğu belirlendi. Polis memuru H.I., izinli gününde yanında bulunan ve adı açıklanmayan bir sivil arkadaş ile Lice İlçesi'ne gidince, ekipler tarafından takibe alındı.

Polis memuru H.I. ve arkadaşının bulunduğu otomobil Diyarbakır'a dönüşe geçtiği sırada, önlem alan ekipler tarafından durduruldu. H.İ., kendisini durduran meslektaşlarına polis memuru olduğunu söylemesine rağmen araçta yapılan aramada 21 kilo esrar ele geçirildi. Otomobilde ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli bir polis memurunun da tanıtım kartı bulundu. Bu polis memuru hakkında da soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Valiliği'nde Terör ve Terörden Doğan Zararlarların Karşılanması Tespit Komisyonu'nda görevli olan polis memuru H.I. ile yanındaki arkadaşı, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber