Danıştay Saldırısı ile ilgili dava dosyası yeniden mahkemede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkındaki kararı bozmasının ardından, dava dosyası yeniden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

Terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, bundan sonraki aşamada, duruşma tarihi belirleyerek, davanın taraflarına tebliğ edecek.

Duruşmada, tarafların görüşlerinin alınmasının ardından, mahkeme, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma kararına uyulup uyulmayacağını karara bağlayacak.

Ankara 11. Ağrı Ceza Mahkemesi, ilk kararında direnir ve bu karar da temyiz edilirse dava dosyası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gelecek.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı oy birliğiyle bozmuştu.

Daire'nin kararında, ?tüm dosya kapsamına göre sanıkların mensubu bulundukları iddia edilen örgütün niteliği, atılı suçların vasfının belirlenmesi ve delillerin birlikte değerlendirilmesi yönünden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan (Ergenekon) davası ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun iddia edilmiş olması karşısında öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna? işaret edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber