Hatay'daki kazı çalışmaları sona erdi

Haber Giriş : 09 Ocak 2009 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HATAY(CİHAN)- Ergenekon soruşturması kapsamında Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Muharremli köyünde başlatılan kazı çalışmaları sona erdi.

Kazıda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Çukurlarda silah, mühimmat veya şüpheli deliller arandığı iddia edilmişti.

Otuz metrekarelik alan üzerinde iki iş makinesi ile çok sayıda görevli kazı çalışmalarını geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı


Jandarma Hatay'da da kazı yapıyor

Hatay'ın Kumlu ilçesi Muharremli köyünde bir vatandaşa ait arazide de kazı yapılıyor.

4 ağacın altında yaklaşık 30 metrekarelik alanda yürütülen araştırmada 1 iş makinası, 1 kepçe bulunuyor. Yaklaşık 30-40 kişilik ekiple yürütülen operasyona ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler, kumlu kaymakamlığı ve savcılık nezaret ediyor.


Flaş! Ankara'da 5 ayrı noktada kazı çalışmaları başladı

Gölbaşı'ndaki arazide çalışmalar sonuç verdi, cephanelik bulundu/ Video


Hatay'da henüz birşey bulunamadı

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Muharremli köyünde kazı çalışmalarının devam ettiğini, şu an için bir şey çıkmadığını bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi savcılığının talimatıyla Kumlu ilçesine bağlı Muharremli köyünde kazı çalışmalarına başlandığını söyledi.

Yıldırım, ''Kazı çalışması şu an İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince sürdürülüyor. Ancak şu an için çıkan bir şey yok. Arazide dedektör ve dozerlerle arama yapılıyor'' diye konuştu.

Muharremli köyünde, ismi açıklanmayan vatandaşın arazisinde yapılan kazının Ergenekon soruşturmasının Gölbaşı operasyonunun bir parçası olduğu bildirildi.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber