Nur Serter, Ergenekon'dan gözaltına alınanlara sahip çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Ergenekon operasyonuyla ilgili olarak, ?Her operasyon yapıldığında bu operasyonun içine kirli bir isim de dahil edilmekte. Gerçekten terör örgütüne destek verme ihtimali güçlü olan bu kişilerle diğer temiz, pırıl pırıl, vatansever kişiler aslında kirletilmeye ve gölgelenmeye çalışılmaktadır? dedi

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi üyesi avukat Erol Sarıal'ın yazdığı kitabın tanıtım ve imza gününe katılmak için geldiği Zonguldak'ta, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada gazetecilerin Ergenekon operasyonuyla ilgili sorularını yanıtlayan Serter, Cumhuriyet'in kazanımlarının ciddi bir tehdit altında olduğu gerçeğiyle karşı karşıya olunduğunu savundu. Atatürkçü ve cumhuriyetçi kimliğiyle ulus-devletten yana, keskin, kararlı ve cesur tavrıyla ortaya çıkan ve çevresine insanları toplayan kişilerin, ?Ergenekon' suçlamasıyla susturulmaya çalışıldığı bir sürecin yaşandığını vurgulayan Serter, şunları söyledi:

?En son tutuklamalar da bunun göstergesidir. Ancak, dikkat çekici olan şey şudur; her operasyon yapıldığında, bu operasyonun içine kirli bir isim de dahil edilmekte, gerçekten terör örgütüne destek verme ihtimali güçlü olan bu kişilerle diğer temiz, pırıl pırıl, vatansever kişiler aslında kirletilmeye ve gölgelenmeye çalışılmaktadır. Bu operasyonunun en önemli özelliği önceden kanıt toplayarak suçluları saptayıp, daha sonra operasyon yapmak şeklinde gelişme göstermemiştir. Önce kişiler belirlenmiştir, içeriye alınmıştır, daha sonra o kişilerle ilgili delil üretilmeye çalışılmıştır. İşte bu nedenle Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Sayın Şener Eruygur ve Sayın Orgeneral Hurşit Tolon ile ilgili iddianame, 6 ay geçmesine rağmen halen açıklanamamıştır. Bundan sonra da gözaltılarla, tutuklamalarla ilgili aynı endişeyi taşıyoruz. Zannediyorum, CHP kadar bunun üzerinde sağlam duran, gerçekleri gören, kamuoyunu bu konuda doğru bilgilendirmeye özen gösteren ve herkese sorumluluklarını hatırlatan bir ikinci siyasi parti veya örgüt yok.?

?CHP, AYDINLIĞI İÇİNE SİNDİREN HERKESE AÇIK'

Serter, çarşaflı kadınlara parti rozeti takılmasıyla ilgili bir soruya ise, Atatürkçü Türkiye'nin aydınlığını yüreğine sindiren ve benimseyen herkese, CHP'nin kapısının açık olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

?CHP, halkın partisi. Bizim ilkelerimizin bir tanesi halkçılık ilkesidir. Hiçbir siyasi partinin kılığından kıyafetinden dolayı belli bir kesimi dışlama hakkı yoktur. Biz türban olayına CHP olarak hep hukuki boyutuyla yaklaştık. Biz okullarda, yüksek öğrenim, orta öğretim, ilköğretim gibi bütün okullarda ve kamuda devlet memuriyetinde başörtüsü veya türban takılmasını laiklikle çeliştiği noktasından hareket ettik. Sayın genel başkanımız geçen gün çok güzel bir tanımlama getirdi, ?Biz devletin başına türban giydirilmesine karşıyız' dedi. Yoksa bizim halkın kılığıyla, kıyafetiyle hiçbir dönemde ne benim kişisel olarak, ne de partimizin böyle bir söylemi hiç olmadı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber