Mahkemeye sevk edilen 4 subay tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon Terör Örgütü Soruşturması kapsamında çeşitli illerde gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen muvazzaf subaylar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Egenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra Beşiktaş Merkez Komutanlığı'nda tutulan Albay C.K, Albay M.K., Kurmay Albay C.H., Binbaşı E.Ç., Üsteğmen M.S. ve Üsteğmen T.Ö.K., Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra saat 16.00 sıralarında İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Burada 5 savcı tarafından sorgulanan subaylardan Kurmay Albay C.H. ve Binbaşı E.Ç. serbest bırakıldı. Albay C.K, Albay M.K, Üsteğmen T.Ö.K. ve Üsteğmen M.S, ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 4 saat süren yargılamanın ardından subaylar mahkemece tutuklandı.

Tutulanan subaylar askeri görevlilerce bir minibüs ile Beşiktaş İnzibat Bölük Komutanlı'na götürüldü. Subayları taşıyan minübüs Beşiktaş İnzibat Bölük Komutanlığı'ndan ayrılarak yeniden İstanbul Adliyesi'ne döndü. Tutuklu subaylar, yaklaşık 2 saat sonra İnzibat Bölük Komutanlığı'ndan alınarak Hasdal'da bulunan askeri cezaevine sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber