Başbakan: İrticacıya karşıyız ama yöntem yanlış

Haber Giriş : 03 Aralık 2004 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şûra'nın (YAŞ) aralık ayı olağan toplantısı sonrasında yayınlanan bildiride irtica ile topyekün mücadele edilmesine özellikle vurguda bulunulmasının perde arkası aralanmaya başladı.

Aralık YAŞ bildirisinde alışılmışın dışında irtica ile mücadelenin önemine dikkat çekilmesi, 28 Şubat sürecinde Başbakanlık Takip Kurulu adıyla kurulan daha sonradan adı ?Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu' olarak değiştirilen kurulun, işlevini yeterli düzeyde yerine getirmemesinden kaynaklandı.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre askerler, kurulun belirli aralıklarla yapılan ve askeri temsilcilerin de hazır bulunduğu toplantılarına irticai faaliyetlerle ilgili birtakım örneklerin belgeleriyle sunulduğunu, ancak kurulun bunları hiçbir şekilde dikkate almadığını anlattılar. Sözkonusu kurulun gerekli yasal ve idari tedbirleri yerine getirmemesinden şikayetçi olan askerler, ayrıca kurula sunulmuş olan bilgilerden düzenlenmiş kapsamlı bir raporu Başbakan Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e, brifing şeklinde sundular. Bu brifingi dikkatle dinleyen Erdoğan, herhangi bir yorumda bulunmadı, sadece not almakla yetindi.

YAŞ'ta, yenilenmiş Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin ise gündeme gelmediği, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiği kesilen 8 subay ve astsubayın da irticai faaliyetlerde bulundukları öğrenildi. Erdoğan, Gönül ile birlikte ihraç kararlarına neden şerh koyduklarını da şöyle gerekçelendirdi:

?Biz de bu tür kişilerin kesinlikle TSK içinde barınmamasından yanayız. Şerhimiz bu kişileri korumak veya haklı bulduğumuzdan değil. Sadece yöntemi doğru bulmadığımız için.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber