Füzün:Rektörlüğüm konusunda zaten sorun yoktu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir - Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ankara Bölge İdare Mahkemesinin, Cumhurbaşkanlığının itirazını yerinde bularak, rektörlüğe atanmasının yürütmesini durduran 15. İdare Mahkemesi kararını kaldırmasına ilişkin, "Rektörlüğüm konusunda hukuken, vicdanen, kanunen bir sorun zaten yoktu. Mahkemeden bu kararın çıkması beni mutlu etti" dedi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesinin aldığı kararı değerlendirirken, her zaman hukuka saygılı olduğunu belirten Füzün, daha önce de 17 rektörün kısmi statüde seçildiğini ve rektörlük görevi yaptığını aktardı.

Füzün, söz konusu dava nedeniyle bazı işlerin aksadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Dava nedeniyle işlerimiz çok aksadı. 15-20 günlük süreçte birçok şey kaybettik. Hayırsever iş adamı Salih İşgören'in yaklaşık 110-120 milyon TL'lik 3 büyük projesi vardı. Tamamen bize bağışlayacaktı. Bu projelerle ilgili çalışmaya başlamıştık. Salih Bey inşallah kararından vazgeçmemiştir. Eğer vazgeçerse DEÜ'nün 110-120 milyon TL'lik kaybı ne olacak?

Birçok hoca gelip projelerini benimle görüşürdü. Dava sürecinde 'Acaba rektör değişiyor mu' düşüncesiyle gelemediler. Değişmeyeceğini biliyordum ama kamuoyunda öyle algılandı. DEÜ kayba uğradı. İnşallah bu kayıp daha fazla olmaz. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber