Ziraat Odası muhasebecisine zimmet tutuklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KONYA'nın Ilgın İlçesi Ziraat Odası muhasebe servisinde görevli 37 yaşındaki İsmail Çorum, zimmetine para geçirdiği iddiası ile tutuklandı. Çorum'un zimmetine 330 bin TL geçirdiği öne sürüldü.

Ilgın'da kimliği açıklanmayan bir çiftçi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na, Ilgın Ziraat Odası'nda yolsuzluk yapıldığı hakkında şikayette bulundu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bunun üzerine soruşturma başlattı. Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişler, Ilgın Ziraat Odası'na ait son 10 yıllık evrakları inceledi. Yapılan incelemede, kesilmiş ama kaydı yapılmamış faturalar dikkati çekti. Müfettişler oluşturdukları rapor doğrultusunda Ilgın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulununca, muhasebeci İsmail Çorum, savcılığın talimatı ile gözaltına alındı. Ardından da adliyeye sevk edildi.

İfadesinde, ?Benim bazı tahsilatları kayıtlara girmediğim doğrudur. Fakat miktarın ne kadar olduğunu bilmiyorum. Zimmet kastı yoktur. Eğer, açık çıkmışsa tüm yönetim suçludur? diyen Çorum, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İsmail Çorum'un zimmetine 330 bin TL geçirdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber