T. Güney: Ergenekon Türkiye ile sınırlı değil

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuncay Güney, Ergenekon'un Misak-ı Milli sınırlarında sıkışmış bir hareket olmadığını söyledi

ERGENEKON operasyonunun kilit ismi Tuncay Güney, son gözaltılar ve tutuklamalarla ilgili Haber Özel'e ilginç açıklamalarda bulundu. Ergenekon davasında büyük bir ilerleme kaydedildiğini söyleyen Güney, 'Geçmişte de Ergenekon, Susurluk'un babası demiştim. Birçok açıklamalarımda birçok gizli mesaj vermiştim. Bu mesajlar anlaşılabiliyor mu bilemiyorum. Evet, Susurluk'un babası Ergenekon'dur. 10. dalga operasyonunu en iyi gözlemleyenler sizler olacaksınız, çünkü bire bir yaşıyorsunuz' dedi.

Ergenekon davasının 'kara kutusu' olarak adlandırılan Tuncay Güney, 10. dalga operasyonunda tutuklanan İbrahim Şahin ve Susurluk'un kayıp silahları hakkında 'Susurluk'un kendi başına değerlendirilmesinin yanlış olduğunu belirterek' şöyle konuştu: 'Eğer Susurluk'u kendi başına değerlendirirsek kısır döngüye girmiş oluruz. Ergenekon da dikkat ediyorsanız sadece Türkiye'nin Misak-ı Milli sınırları içine sıkıştıılmış küçük bir hareket olarak tanıtılıyor. Bunun bilinçli olarak yapıldığını görüyorum.'

TARLASINA GÖMER

Güney, 'İbrahim Şahin'in tekrar tutuklanmasıyla Ergenekon ile Susurluk bağlantıları görülüyor. Neler konuşacakları, neleri itiraf edecekleri önemlidir. Mahkemeye dikkat ederseniz hiç kimse ifade vermiyor. Sadece manipüle ediyorlar. Her şeylerini yastıklarının altına koyarlar. Meseleye buradan bakmak lazım. Bir köyde cinayet işlediğinde gider kendi tarlasına gömer, komşunun tarlasına gömmez. Çünkü kendini daha güvende hisseder' dedi.

KÜÇÜK'Ü ARAYAN ÖZKÖK

Tuncay Güney, Hürriyet gazetesi ve yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'e ağır eleştirilerde bulundu: 'Siz Bedrettin Dalan'ı içeri alabiliyorsanız, Veli Küçük ile Adil Serdar Saçan'la oturduğu için. Ertuğrul Özkök de Veli Küçük'ü telefonla ilk arayan gazeteci. Mehmet Özbay'ın Abdullah Çatlı olduğunu Veli Küçük'e bildiren Özkök'tür.'

Bir' ve 'iki' dışarıda

Sizce 'bir numaraya' yaklaşıldı mı?

Bir ve iki numarayı Karl Marks ve Engels'e benzetmiştim. Beraber ve birlikte görülmesi gerekir. Dikkat ederseniz iki komünist liderden örnek vermiştim. Mesajı alanlar çirkince saldırılara başladılar.

Kendiniz James Bond gibi görüyor musunuz?

James Bond, bir dul kadın çocuğudur. Ben de bir dul kadın çocuğuyum. Hayır hiçbir örgütle bağlantım yok. Kanada gazeteleri bana sorduğunda ben de 'James Bond benim yanımda bir hiç, gölgede kalır' dedim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber