Bingöl Valisi: Makamım işsizlerle dolup taşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİNGÖL Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilde çok sayıda işsiz bulunmasına üzüldüğünü belirterek, ?Sabahtan akşama kadar iş müracaatlarından dolayı makama gidesim gelmiyor. Herkes gelip bizden iş istiyor. Makamım işsizlerle dolup taşıyor. Bunlara yardımcı olamadığımız zaman bu durum bizi üzüyor? dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İş Kurumu Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü trikotaj ve garsonluk kursunu bitiren kursiyerlere verilen belge törenine katıldı. Balkanlıoğlu, Bingöl'de işsiz sayısının çok fazla olduğunu vurgularken buna üzüldüklerini anlatırken şöyle dedi:

?Her sabah akşama kadarki iş müracaatlarından dolayı valilik makamına gidesim gelmiyor. Herkes gelip bizden iş istiyor. Makamım işssizlerle dolup taşıyor. Maalesef iş isteyenlerden mesleği ve sanatı olanlar çok az çıkıyor. İşsizliğin biraz da nedeni ise insanlarımızda. Meslek bilgisi yok. Nitelik, ustalık yok, beli konuda uzmanlaşma noksanlığımız var. Bu da bizleri üzüyor.?

Bingöl'de Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü'ne 1500 kadar işsizlik başvurusu olduğunu bildiren Vali Balkanlıoğlu, bu sayının daha fazla olduğuna inandığını kaydederek ?Çünkü İş-Kur'a müracaat edip de iş bulma ümidini kaybetmiş veya bu kurum marifetiyle işe gireceğinin farkında olmayan birçok insanımız var? dedi.

İşsizliğini önüne geçmenin en büyük çözümünün meslek sahibi olmaktan geçtiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

?Eğer belli bir konuda uzmansak, iş bulma konusunda o insanın şansı çok daha fazla. Meslek sahibi insanlar, hiçbir zaman işlerini kaybetmiyorlar. Hatta işini çok daha iyi yapanlar, yurt dışında bile iş bulabiliyor. Bazı insanlarımız nitelik kazanıyor. Müşteri tekniklerini bilmiyorsak, pazarlama işini yapamıyorsak, insanları ikna etme kabiliyeti yoksa elimizdeki en kıymetli malı dahi pazarlamakta zorlanabiliriz. Birçok insanın aklında devlet işinde çalışmak var. Devlet işinde çalışmak birazda güvenli ve garantili iş olduğundan birçok kişi devlet işinde çalışmayı tercih ediyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber