Başsavcı Engin'e tam zırhlı otomobil verildiği iddiası doğru çıkmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "şahsına yeni bir makam aracı tahsis edildiği" yönündeki haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Engin, yaptığı açıklamada, "Şahsına yeni bir zırhlı araç tahsis edildiği" yönünde haberler bulunduğunu hatırlatarak, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesini ziyaretinde kullandığı aracın 5-6 yıl önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına tahsis edilmiş araç olduğunu kaydetti.

Aykut Cengiz Engin, aracın, İstanbul'a gelen misafirler için kullanıldığını ve zırhlı olmadığını dile getirerek, "Şahsıma tahsis edilmiş yeni bir makam aracı bulunmamaktadır" dedi.

Savcı Engin, makam aracının Renault Megane marka olduğunu ve uzun süredir kullandığını sözlerine ekledi.


YALANLANAN HABER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'e, tam zırhlı makam otomobili tahsis edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Başsavcı Engin'in kullandığı 2008 model Renault Megane marka makam otomobili değiştirilerek, yerine 1996 model Mercedes verildi.

Tam zırhlı yeni makam aracını, Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Adalet Bakanlığı döneminde İstanbul'a geldiğinde kullandığı öğrenildi.

Bu arada, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Başsavcı Engin, basın mensuplarının, ziyaretinin sebebini sorması üzerine, "Burası benim çalışma ofisim, buraya gelmem kadar doğal bir şey yok" dedi.

Bir basın mensubunun, internet sitelerinde "Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcılarla görüştüğü yönünde haberler çıktığını hatırlatması üzerine Engin, bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Başsavcı Engin, daha sonra adliyeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber