Avukatlar cüppeleriyle yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nilgün SELVİBAYIR/ İZMİT (Kocaeli),

İSRAİL'in aralarında çocuklarında bulunduğu yüzlerce Filistinlinin öldüğü Gazze'ye yönelik saldırılarını, Kocaeli Barosu'na kayıtlı yaklaşık 200 avukat, İzmit kent merkezinde cübbeleriyle yürüyerek protesto etti.

Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Cumhur Arıkan ile birlikte sayıları 200'E yaklaşan avukatlar cübbeleriyle Merkez Bankası kavşağında toplandı. ?Savaşa hayır', ?Gazze yalnız değilsin', ?Bebek katliamı dursun' yazılı pankartlar taşıyan avukatlar, Sabri Yalım Parkı'na kadar alkışlarla yürüdü. Avukatlar zaman zaman, ?Katil İsrail Filistin'den defol' sloganı attı. Avukatlara yürüyüş yolu boyunca sıralanmış işyerlerindeki esnaf da alkışlarla destek verdi.

Sabri Yalım Parkı'nda konuşan Baro Başkanı Mehmet Cumhur Arıkan, İsrail'in savaş adı altında sivil yerleşim birimlerini, ambulansları, Birleşmiş Milletler gözetiminde çocukların barındığı binaları bombaladığını belirterek, ölen bebek ve çocuk sayısının İsrail'in bu saldırısının savaştan çok katliam olduğunu kanıtladığını söyledi.

Konuşmaların ardından açıklama yapan Baro Başkanı Mehmet Cumhur Arıkan, ?Kocaeli Barosu olarak bekleyelim dedik. Katliam belki durur dedik. Ama artarak devam etti. Savaş koşulları eşit değil. Zaten israil'in ambargosu yüzünden zaten bebekler çocuklar ölüyordu. Bugün 18'inci gün. Birçok kişi yaralı, birçok kişi zarar görmüş durumda. Tüm dünyayı bu katliamı durdurmaya davet ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber